Τεχνολογία

Starship: «Αποτυχία» για τα ΜΜΕ η έκρηξη του, μεγάλη επιτυχία για τον Μασκ και τη NASA

Το Starship της SpaceX, ο πιο ισχυρός πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ, απογειώθηκε από ένα σημείο εκτόξευσης στο Νότιο Τέξας το απόγευμα της Πέμπτης (20/4), αλλά εξερράγη στον αέρα πριν από το στάδιο του διαχωρισμού.

Η εκτόξευση της Πέμπτης σηματοδότησε την ιστορική πρώτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου. «Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό», έγραψε η SpaceX στο Twitter.

Ο τεράστιος ενισχυτής πυραύλων Super Heavy, ο οποίος φιλοξενεί 33 κινητήρες, απογειώθηκε και έστειλε μια τεράστια έκρηξη καθώς πυροδοτήθηκε. Το διαστημόπλοιο Starship, που βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, εκτινάχθηκε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Περίπου 2,5 λεπτά μετά την απογείωση, ο ενισχυτής πυραύλων Super Heavy είχε προγραμματιστεί να καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου του και να χωριστεί από το διαστημόπλοιο Starship, αφήνοντας τον ενισχυτή να απορριφθεί στον ωκεανό.

Το Starship προοριζόταν να χρησιμοποιήσει τις δικές του μηχανές, που φλέγονταν για περισσότερα από έξι λεπτά, για να προωθηθεί σε σχεδόν τροχιακές ταχύτητες.

Η πτήση έφτασε στο υψηλότερο σημείο της 39 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος και η έκρηξη σημειώθηκε περίπου τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση, σύμφωνα με τη SpaceX, η οποία είπε ότι «οι ομάδες θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα δεδομένα και να εργάζονται για την επόμενη δοκιμή πτήσης μας».

Δημοφιλέστερα

To Top