Διεθνή

Καναδάς: Έκλεψαν χρυσό 15 εκατ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Τορόντο

Κινηματογραφική ήταν η ληστεία που έγινε στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο, με λεία χρυσό και άλλα αγαθά, αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κλοπή, σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε τη Δευτέρα, μετά την εκφόρτωση κοντέινερ από ένα αεροσκάφος, που έφτασε νωρίς το βράδυ.

«Ένα αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο νωρίς το βράδυ. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε αποθηκευτικό χώρο» ανακοίνωσε ο επιθεωρητής που ανέλαβε την υπόθεση.

Ο επιθεωρητής διευκρίνισε ότι το φορτίο ήταν υψηλής αξίας και περιείχε χρυσό και άλλα πολύτιμα αγαθά.

Στην υπόθεση συνδράμουν και οι αρχές της βασιλικής καναδικής έφιππης αστυνομίας, καθώς η κλοπή θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Καναδά.

Τα χρυσωρυχεία του βόρειου Οντάριο συχνά στέλνουν ράβδους χρυσού μέσω του αεροδρομίου του Τορόντο, το οποίο διαχειρίζεται σχεδόν το ήμισυ του αεροπορικού φορτίου της χώρας. Άγνωστος παραμένει τόσο ο προορισμός του κλεμμένου φορτίου, αλλά και εάν βρίσκεται ακόμη στον Καναδά.

Οι ερευνητές εξετάζουν όλα τα στοιχεία, ενώ θεωρούν ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, το κοντέινερ ήταν περίπου 5 τετραγωνικά μέτρα, ωστόσο δεν θέλησε να πει πόσο ζύγιζε.

Καναδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία αποδίδει την κλοπή σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Δημοφιλέστερα

To Top