Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: «Μυθοπλασία τα σενάρια συγκυβέρνησης με το κόμμα Βαρουφάκη»

Μιλώντας απόψε στα Ιωάννινα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απέδωσε στον πανικό της Νέας Δημοκρατίας τις θεωρίες συνωμοσίες που διακινεί ταυτίζοντας το Κίνημα με το κόμμα Βαρουφάκη.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη και όσους έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια της δραχμής. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, συνεχίζει τρομοκρατημένος να ανασύρει αυτό το σενάριο. Του δίνουμε, λοιπόν, σήμερα από την καρδιά της Ηπείρου, τα Γιάννενα, όσκαρ μυθοπλασίας. Του αξίζει αυτό το όσκαρ, διότι καθημερινά “βομβαρδίζει” με ψέματα και fake news τον ελληνικό λαό. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια εμμονή στο ψεύδος» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και αποδόμησε τα κυβερνητικά πεπραγμένα Μητσοτάκη απευθύνοντας του σειρά ερωτημάτων.


IOANNINA_1

«Το πόρισμα της Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, που ο ίδιος διόρισε, αναφέρει ότι ήταν παράνομη η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη. Τι έχει να πει ο κ. Μητσοτάκης στους υπουργούς Βορίδη και Γεωργιάδη, που, μετά τον θάνατο 57 ανθρώπων, έλεγαν σε όλα τα κανάλια ότι η μετάταξη ήταν νόμιμη; Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για αυτό το κομματικό ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας; Όχι, πάντως, το ΠΑΣΟΚ, όπως ήθελαν να εμφανίσουν εκείνες τις ώρες, μη σεβόμενοι ούτε τις οικογένειες των θυμάτων. Ενδιαφέρεται ο κ. Μητσοτάκης να μάθει ο πολίτης την αλήθεια; Μα, κρατά στα ψηφοδέλτιά του τον κ. Καραμανλή, τον προϊστάμενο του υπουργείου, στο οποίο έφτασε τον Οκτώβριο του 2021 πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας που υποδείκνυε τους υπευθύνους -και της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ και της εποχής της Νέας Δημοκρατίας- για την καθυστέρηση της σύμβασης 717/2014, η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα υπήρχε τηλεδιοίκηση και θα είχαμε αποφύγει αυτήν την τραγωδία.
Πάει καλά, μήπως, η οικονομία; Και εκεί τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά την περίοδο της Νέας Δημοκρατίας. Το δημόσιο χρέος έχει σπάσει το φράγμα των 400 δισ. ευρώ. Και μόνο το 14% των επενδύσεων είναι παραγωγικές και όχι real estate, που αφελληνίζουν την ελληνική οικονομία.


IOANNINA_2

Είναι φιλελεύθερος ο Πρωθυπουργός, που έχει στα κρίσιμα Υπουργεία διακυβέρνησής του όλα τα “ορφανά” του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος επιστρατεύτηκε για να μου επιτίθεται καθημερινά από τα κανάλια;

Είναι φιλελεύθερος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος απαγόρευσε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς πριν από μερικές εβδομάδες να συναντηθούν με τους υπουργούς του; Ή, μήπως, είναι φιλελεύθερος ο Πρωθυπουργός που ευθύνεται για το σκάνδαλο του παρακράτους των υποκλοπών και που έφτασε στο σημείο, για να το δικαιολογήσει, να εμφανίζει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ως πράκτορα ξένων δυνάμεων; Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι αυτά είναι βγαλμένα από τις χειρότερες εποχές της Δεξιάς, που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έκλεισε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απάντησε στις αναφορές Μητσοτάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν έχει εμφανιστεί και δεν γνωρίζει τις θέσεις του.
«Καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Μητσοτάκη. Καταλαβαίνω ότι δεν βλέπει τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Πριν από λίγο, είπε ότι κρύβομαι. Ξέρετε, στόχος μου είναι αυτή η παράταξη να γίνει, το σπίτι κάθε δημοκράτη και προοδευτικού Έλληνα. Για να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι ενός ψευτοδιλήμματος μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη. Γι’ αυτό καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη να σταθεί στο πλευρό μας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, ο οποίος να είστε σίγουροι θα είναι νικηφόρος. Γιατί είναι αγώνας αξιοπρέπειας, προοπτικής» τόνισε.

Δημοφιλέστερα

To Top