Οικονομία

Ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας για την κρουαζιέρα και το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλονίκη

Καθώς η διεθνής κρουαζιέρα συνεχίζει την αναπτυξιακή της ρότα και το 2023, στο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στην ασφαλή επανέναρξη της κρουαζιέρας που δημιούργησε μια μοναδική ευκαιρία να βελτιστοποιήσει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη ενώ τα φώτα έχουν στραφεί και στην ανάπτυξη της νύφης του Θερμαϊκού. Ο Πιερ Φραντσέσκα Βάγγο, Πρόεδρος της Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), και Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, στην ομιλία του αποκάλυψε ένα σχέδιο δράσης για βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο εστιάζει στην ανάγκη επένδυσης σε υποδομές για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του κλάδου και την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως αγορά κρουαζιέρας. «Η Ελλάδα είναι σημαντικός κόμβος κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, με σπουδαίες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Έχοντας αναπτύξει σημαντικά τις δυνατότητες homeporting, προτεραιότητα τώρα είναι να συνεργαστούν τα λιμάνια, οι εταιρείες κρουαζιέρας και οι αρμόδιες αρχές ώστε να δημιουργήσουν κατάλληλες υποδομές και περιβάλλον λειτουργίας σε βάθος χρόνου».

Οι βασικές δράσεις που πρότεινε είναι η συνεργασία για την ανάδειξη νέων προορισμών, τη δημιουργία κατάλληλων λιμενικών υποδομών και περιβάλλοντος λειτουργίας, την ανάπτυξη βιώσιμων τουριστικών πρακτικών και νέων λύσεων στην ξηρά που να συνδυάζονται με τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα πλοία και η υποστήριξη της ανάπτυξης νέων καυσίμων, καθώς και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της επόμενης γενιάς ναυτικών.

Ο κος Βάγγο ηγείται αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου της CLIA στο Φόρουμ, στην οποία συμμετέχουν οι Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια Ευρώπης, Sascha Gill, Αντιπροέδρος για θέματα Βιωσιμότητας, Μαρία Δεληγιάννη, Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου, και Andy Harmer, Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας.

Η σημασία της περιοχής της Μεσογείου για τα ταξίδια κρουαζιέρας μετά την πανδημία ήταν μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων που συζητήθηκαν στην έναρξη του Forum.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top