Ελλάδα

Αττική: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας που άνοιγε σπίτια και εταιρείες

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας στα οποία έχει καταγραφεί η κίνηση ορισμένων εκ των μελών της πολυπληθούς σπείρας που άνοιγε σπίτια και εταιρείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ.

Στο βίντεο φαίνεται ένα από τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας να έχει μπει σε ένα πολυτελές σπίτι, να ψάχνει σε ρούχα και τελικά να παίρνει μια τσάντα και μέσα σε αυτή να βάζει ό,τι πολύτιμο έβρισκε.

Σε άλλα πλάνα από την ίδια διάρρηξη και κλοπή έχουν καταγραφεί και άλλα άτομα της σπείρας μέλος της οποίας ήταν και αστυνομικός.

Δείτε το βίντεο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs7fura43mhl)

Υπενθυμίζεται ότι μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ το πρωί της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα επτά μέλη της συμμορίας αλλά και ο επίορκος αστυνομικός.

Συνολικά η συμμορία, η δράση της οποίας εκτιμάται ότι ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, ευθύνεται για 42 κλοπές από σπίτια και εταιρείες καθώς και πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο τρόπος δράστης της συμμορίας

Ως προς τον τρόπο δράσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία:

– προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες με το επιχειρησιακό τους όχημα και αφού διαπίστωναν πως οι ένοικοί τους απουσιάζουν, προέβαιναν στην παραβίαση κεντρικών θυρών ή παραθύρων,

-λάμβαναν μέτρα αυτοπροστασίας, καλύπτοντας όλα τα μέρη του σώματός τους, χρησιμοποιώντας (γάντια, κράνη μηχανής και κουκούλες τύπου full – face),

-ήταν εφοδιασμένοι με όλα τα πρόσφορα μέσα που απαιτούνται για την διάπραξη διαρρήξεων (λοστούς, βαριοπούλες και άλλα εργαλεία),

-χρησιμοποιούσαν μόνο ασύρματη ενδοεπικοινωνία για την μεταξύ τους επικοινωνία,

Δημοφιλέστερα

To Top