Οικονομία

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Σκυλακάκης: Αυξάνεται στα €500 εκατ. η εκταμίευση προς τις τράπεζες από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε δόσεις των 500 εκατ. ευρώ – από 300 εκατ. ευρώ σήμερα – θα εκταμιεύονται από το Δημόσιο προς τις τράπεζες τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, με την κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη αιτηθεί τη διεκδίκηση επιπλέον πέντε δισ. ευρώ, να προσδοκά πως με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί η απορρόφηση.

Την είδηση αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την προετοιμασία και το συντονισμό της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο οποίο, μάλιστα, παρέστη με καθυστέρηση, δεδομένου ότι έπρεπε να παραβρεθεί στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

«Το εργαλείο των δανείων δουλεύει καλά, αλλά έχει και κάποιες καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον δικό μας πήχη. Έχω τη σκέψη ότι πρέπει άμεσα να αυξήσουμε το νέο κομμάτι που θα μπορούν να διεκδικούν οι τράπεζες, από τα 300 εκατ. ευρώ στα 500 εκατ. ευρώ, για να επιταχύνουμε την απορρόφηση», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει εκτός της διαδικασίας το κράτος, προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν πιο γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top