Πολιτική

Εκλογές 2023: Η ταραγμένη «Πατρίδα» και ο πόλεμος Μπογδάνου – Λατινοπούλου

Ο αποκλεισμός από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ύστερα από σχετική ετυμηγορία του Αρείου Πάγου, για τα κομματικά σχήματα τόσο των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου (Πατριωτική Ένωση), όσο και της Αφροδίτης Λατινοπούλου (Πατρίδα), πυροδότησε έναν φραστικό πόλεμο μεταξύ των «κομμένων».

Στο ήδη εχθρικό κλίμα μεταξύ Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Αφροδίτης Λατινοπούλου εξαιτίας της σύντομης πολιτικής συμβίωσης και του άσχημου διαζυγίου που ακολούθησε, λάδι στη φωτιά της αμοιβαίας αντιπάθειας ήρθε να ρίξει η απόφαση του Αρείου Πάγου. Αρχικά κόπηκε το επίδοξο κόμμα των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, κάτι που ενδεχομένως προσέφερε στην κα Λατινοπούλου μια κάποια ευκαιρία να επιχαίρει. Η οποία όμως αποδείχθηκε σχεδόν θνησιγενής, καθώς αμέσως μετά ακολούθησε μια παρόμοια απόφαση και για το δικό της κόμμα. Και δη κατόπιν καταγγελίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου εναντίον της Πατρίδας.

Ως εκ τούτου, οι πρώην πολιτικοί σύμμαχοι γύμνωσαν τα ξίφη τους και άρχισαν να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά μέσω διαδικτύου. Και είναι χαρακτηριστικό της χολής που έχει συσσωρευτεί μεταξύ των νεόκοπων κομματαρχών, ώστε ούτε στο μέσον κοινωνικής δικτύωσης δεν κατάφεραν να συντονιστούν: Η μεν κα Λατινοπούλου βάλλει από τη βίγλα του Instagram, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανταποδίδει από το πολυβολείο του Twitter. Ενώ η φρέσκια, ηχηρή μεταγραφή της Πατρίδας, η Εύη Βατίδου, σε πνεύμα εντελώς διαφορετικό, ενωτικό και πρόσχαρο, εύχεται μέσω TikTok στους υποστηρικτές της να χαρούν την εργατική Πρωτομαγιά -όσοι εργάζονται- και να βρουν δουλειά -όσοι δεν εργάζονται.

Οι αντεγκλήσεις των πολιτικών στα social media έχουν ως ακολούθως:

Λυπηρές όσο και εμπαθείς οι δηλώσεις Λατινοπούλου. Δυστυχώς, κανένα φίλτρο δεν κρύβει την ανεπάρκεια μιας αποφοίτου νομικής, που δεν κατανοεί ότι το να κατεβάσει κόμμα με ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ όνομα και λογότυπο με άλλο προγενέστερο, δεν είναι μόνο ανήθικο, αλλά και νομικά ανεπίτρεπτο.

View this post on Instagram

A post shared by Afroditi Latinopoulou (@a.latinopoulou)

Την Παρασκευή ο Άρειος Πάγος, με παρέμβαση του -κυβερνητικού λαγού;- και γυρολόγου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μας έκοψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ποιο ήταν το βασικό σκεπτικό αυτής της αδιανόητης νομικά απόφασης; Πως το εκλογικό σώμα, τάχα μου, δήθεν, θα μπερδευόταν στην κάλπη και μπορεί να ψήφιζε άλλο κόμμα στις εκλογές από αυτό που ήθελε. Μα πώς θα γινόταν αυτό; Αφού η μοναδική Πατρίδα που θα λάμβανε μέρος στις εκλογές θα ήταν η δική μας. Το κόμμα του κ. Μπογδάνου απορροφήθηκε πλήρως από την Πατριωτική Ένωση εκλογικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, από την προηγούμενη μέρα είχε ανακοινωθεί από τον Άρειο Πάγο πως η Πατριωτική Ένωση είχε κοπεί από τις εκλογές. Άρα για ποια σύγχυση ακριβώς μας μιλάνε; Γελάνε και τα πεζοδρόμια. Εδώ ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε με έναν ορισμό του παραλόγου, αλλά και μιας ξεκάθαρης μεθόδευσης που κρύβει καθαρά κυβερνητική σκοπιμότητα. Αλήθεια, ποιους νομίζετε πως δουλεύετε με όλα αυτά, κόβοντας το ένα μετά το άλλο, μόνο τα δεξιά κόμματα; Εγώ θα έλεγα να εξαιρέσετε, για καλό και για κακό, όλα τα κόμματα. Για να πάρει ο Μητσοτάκης 200%. Είστε που είστε καθεστώς, μη κάνετε μισές δουλειές. Όπως και να ‘χει, αποτυχία είναι το να τα παρατάς. Κι εμείς, όχι μόνο δεν τα παρατάμε, αλλά αυτά μας πεισμώνουν και δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο. Και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλο τον κόσμο, ο οποίος είναι μαζί μας, συνεχίζει μαζί μας και μας δίνει δύναμη σε κάθε μας βήμα. Ραντεβού λοιπόν στις επαναληπτικές εκλογές. Challenge accepted.

@evi_vatidou

Καλο μηνα σας ευχομαι …. #καλομηνα🥰

♬ πρωτότυπος ήχος – Evi Vatidou

Καλημέρα, καλό μήνα σας εύχομαι, καλή εργατική Πρωτομαγιά. Και για όσους είναι άνεργοι, εύχομαι πολύ σύντομα, να βρείτε μία θέση εργασίας όπως ακριβώς την επιθυμείτε.

Πώς κύλησε η Εύη και βρήκε την Αφροδίτη

Δημοφιλέστερα

To Top