Αθλητισμός

Premier League: Θρυλικός Χάαλαντ οδήγησε τη Σίτι πάλι στην κορυφή, 3-0 τη Γουεστ Χαμ – Δείτε τα γκολ

Που θα σταματήσει ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ στην πρώτη του σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι; Αριθμητικά ουδείς γνωρίζει, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Νορβηγός ονειρεύεται το τρεμπλ με τους Πολίτες (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League) και κάνει ό, τι περνάει από το… πόδι του για να τα καταφέρει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στο εξ’ αναβολής παιχνίδι μεμ την Γουέστ Χαμ για την 28η αγωνιστική, ο Χάαλαντ «τσίμπησε» εξαιρετικά την μπάλα προ του Λούκας Φαμπιάνσκι και πέτυχε ένα ιστορικό γκολ, αφού με 35 κατέχει πλέον την καλύτερη επίδοση σε μια σεζόν της Premier League, αφήνοντας πίσω του Άντι Κόουλ (1993-94) και Άλαν Σίρερ (1994-95), οι οποίοι είχαν από 34, αλλά σε σεζόν με 42 παιχνίδια. Και ο ίδιος χρειάστηκε… 31!

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Η Σίτι τα… χρειάστηκαν για ένα ημίχρονο με την μαχητική Γουέστ Χαμ, αλλά εντέλει έφτασαν σε νέα πειστική νίκη (3-0), την ένατη διαδοχική, η οποία την επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +1 από την Άρσεναλ και, μάλιστα, με ματς λιγότερο.

Πιστός στην διάταξη 3-2-4-1 που έχει καθιερώσει ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος ξεκούρασε Έντερσον και Ιλκάι Γκιντογκάν, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πιθανότατα θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί και πάλι το Σαββατοκύριακο.

Μια ίωση… γονάτισε τα Σφυριά αφού ο Ντέιβιντ Μόγες, εκτός από τον τραυματία Κουρτ Ζουμά, δεν είχε εντέλει στη διάθεσή του τους πολυτιμότατους Ναγέφ Αζέρ, Ντέκλαν Ράις και Τόμας Σούτσεκ, παρατάσσοντας την ομάδα του με το (λογικά πιο συντηρητικό) 5-4-1.

Λυτρωτής Ακέ, ιστορικός Χάαλαντ
Με κατοχή που κατά διαστήματα άγγιζε και το 80% (!), η Σίτι πήρε από την αρχή την μπάλα και δοκίμασε τα ρεφλέξ του Φαμπιάνσκι με Χουλιάν Άλβαρες και Ριγιάντ Μαχρέζ, έχοντας δύο δοκάρια με Τζακ Γκρίλις και Ρόδρι, με αυτό του Ισπανού να είναι πιο «γεμάτο».

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογα στημένοι στην άμυνα και, μάλιστα, έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να προηγηθούν, με τον Στέφεν Ορτέγκα να αποκρούει σωτήρια τετ – α – τετ από διαγώνια θέση του Τζάροντ Μπάουεν.

Οι αντοχές της Γουέστ Χαμ… σώθηκαν εντρέλει στο 50’, με τον επιστρέφοντα από τραυματισμό Νέιθαν Ακέ να ολοκληρώνει με κοντινή κεφαλιά την σέντρα – λουκούμι του Μαχρέζ με εκτέλεση φάουλ, για το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να αντιδράσει, για ένα πεντάλεπτο είχε κατοχή της τάξεως του 89% (!), αλλά αυτή η Σίτι έχει μάθει να παίζει και χωρίς την μπάλα, κάτι που έκανε ιδανικά στο 70’, όταν ο Γκρίλις βρήκε τον Χάαλαντ με άψογη κάθετη πάσα τον Χάαλαντ και αυτός, με μαγικό άγγιγμα στην μπάλα, έκανε όσο λίγοι ξέρουν στον κόσμο όπως αυτός: Την έστειλε στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Στο 85’, ο Φιλ Φόντεν με τυχερό σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε σε αντίπαλο και ξεγέλασε τον Φαμπιάνσκι, έβαλε το κερασάκι (αυτό ήταν αισίως το χιλιοστό γκολ της Σίτι επί εποχής Γκουαρδιόλα!) για μια ομάδα που μοιάζει και, κυρίως, είναι να κατακτήσει τα πάντα φέτος…

Δημοφιλέστερα

To Top