Αθλητισμός

Κώστας Σλούκας ο.. «τουρκοφάγος» – Δείτε βίντεο με τα μεγάλα buzzer beater του ερυθρόλευκου αρχηγού

Με τη μπάλα να καίει, το γήπεδο να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ο Κώστας Σλούκας έδειξε… ολύμπια(κη) ψυχραιμία και με το buzzer beater τρίποντο χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 72-71 μέσα στην Πόλη δίνοντας του ξανά και το προβάδισμα στη σειρά των αγώνων των play off της Euroleague με τη Φενέρ.

Από εκείν τη στιγμή τα social media έχουν πάρει φωτιά, όλη η μπασκετική κοινωνία αποθέωνει τον αρχηγό των ερυθρόλευκων, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε.

Στην τεράστια καριέρα του ο Θεσσαλονικιός άσσος έχει πάρει πολλά μεγάλα σουτ, ωστόσο έχει χτίσει τη δική του παράδοση κόντρα στις ομάδες της Τουρκίας καθώς για 4η φορά ήταν αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο και υπέγραψε τη νίκη του Ολυμπιακού.

Η αρχή έγινε το μακρινό 2012 (26 Ιανουαρίου) όταν για τη 2η αγωνιστική του Τοπ16 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Γαλατάσαραϊ.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στην παράταση με 78-77 αλλά για να οδηγήσουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο χρειάστηκε το μαγικό τρίποντο του Σλούκα από το… σπίτι του.


Το απίστευτο τρίποντο του Σλούκα Galatasaray-Ολυμπιακός

Λίγο αργότερα ο Σλούκας βρέθηκε στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρ πριν επιστρέψει στο λιμάνι του για να πληγώσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του.

Στις 28/10/2021 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Φενέρ για την 7η αγωνιστική της Euroleague και το φινάλε (που βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 67-65) είχε τη σφραγίδα του Σλούκα


Sloukas Buzzer Beater_Olympiacos Fenerbahce 67 65 (Κώστας Σλούκας νικητήριο καλάθι Ολυμπιακος Φενέρ

Επόμενο θύμα του ερυθρόλευκου αρχηγού η Εφές. Λίγο πριν οι δύο ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες στον δραματικό ημιτελικό του Final 4 στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2022 την Εφές για την 22η αγωνιστική… Οι Τούρκοι ήταν στο +1 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όταν ο Σλούκας χτύπησε και πάλι.

Δημοφιλέστερα

To Top