Αθλητισμός

Euroleague, Παρτίζαν – Ρεάλ Μαδρίτης 78-85: Επτάψυχη «Βασίλισσα» πήρε το προβάδισμα ξανά στη Μαδρίτη

Η Παρτίζαν πλήρωσε τελικά ακριβά τα επεισόδια στο φινάλε του Game 2 στη Μαδρίτη (1.40” πριν το τέλος κέρδιζε με 15 πόντους) καθώς η απουσία του Πάντερ και στα δύο ματς αποδείχθηκε καθοριστική, κι η  Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε με δύο μπρέικ στα ισάριθμα μπρέικ των Σέρβων, αποκτώντας ξανά το πλεονέκτημα καθώς την ερχόμενη  Τετάρτη θα φιλοξενήσει τον 5ο και καθθοριστικό αγώνα στην έδρα της.

Περίεργο το πρώτο ημίχρονο. Μετά το ενός λεπτού σιγή, ο κόσμος πήρε τη… θέση του και άρχισε να αποδοκιμάσει έντονα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί με μπροστάρη τον Άνταμ Χάνγκα ούτε καν σάστισαν.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Χωρίς να έχουν σε καλή ημέρα, ξανά, τον Έντι Ταβάρες βρήκαν διαφορετικό τρόπο για να χτυπήσουν την άμυνα της Παρτίζαν. Ο Χάνγκα είχε 14 πόντους, η Ρεάλ σούταρε με καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και το προβάδισμα του 18-30 έμοιαζε φυσιολογικό.

Κάπου εκεί οι διαμαρτυρίες και οι προτροπές του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρήκαν τρόπο. Ο Σέρβος προπονητής ζήτησε καλύτερη κυκλοφορία και την πήρε, με την ομάδα του να κάνει επί μέρους σκορ 14-4 και να μειώνει σε 32-34. Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι ο πρωταγωνιστής των Σέρβων σε εκείνο το σημείο (8π., 1/1 διπ., 2/2 τριπ.,).

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος της 2ης περιόδου το ματς ήταν ντέρμπι, με τη Ρεάλ να κρατάει τον έλεγχο και την Παρτίζαν να έχει την… έκρηξη στο παιχνίδι της.

Η Παρτίζαν έπαιξε τρομερή άμυνα πάνω στον Ταβάρες, ο οποίος δεν μπορούσε καν να πάρει προσπάθειες και το ντέρμπι καλά κρατεί. Η Ρεάλ επιχείρησε να δημιουργήσει διαφορά (45-49), αλλά ο ΛεΝτέι την… έσβησε με τη μία.

Ο Παπαπέτρου ήταν αυτός που έδωσε σκορ στην ομάδα του όταν το χρειάστηκε. Ένα δικό του τρίποντο έφερε την Παρτίζαν στο +2 (54-52), προτού η Ρεάλ κάνει σερί 6-0 σε λιγότερο από ενάμισι λεπτό (54-58).

Η Ρεάλ πήγε στον πάγκο της, στο τέλος της 3ης με… προίκα το +6 και ο Χεζόνια το έκανε +8, προτού ο Έξουμ κρατήσει τους «ασπρόμαυρους» στο ματς με τρίποντο.

Ακόμη και σε εκείνο το σημείο, η Παρτίζαν δεν σταμάτησε να προσπαθεί, μείωσε σε 62-65, προτού ο Ροντρίγκεθ με τρίποντο διαμορφώσει το 62-68.

Δημοφιλέστερα

To Top