Αθλητισμός

Madrid Open: «Θύμα» έκπληξης ο Τσιτσιπάς, έμεινε εκτός ημιτελικών από τον Στρουφ

Μετά την Μαρία Σάκκαρη, εκτός από τη συνέχεια του Madrid Open, τέθηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Κι αν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποκλείστηκε από το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα, ο 24χρονος έπεσε «θύμα» έκπληξης από τον lucky loser (προερχόμενος από τα προκριματικά), Γιαν Λέναρντ Στρουφ.

Ο 33χρονος Γερμανός κάνοντας τρομερό ματς (14 άσους) επικράτησε με 2-1 σετ (7-6 (5), 5-7, 6-3) του Έλληνα τενίστα και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Οι χαμένες ευκαιρίες στο 1ο σετ

Το 1ο σετ βρήκε τους παίκτες να κρατούν εύκολα ή δύσκολα το σερβίς του, με τον Τσιτσιπά να είναι αυτός που σπατάλησε τις ευκαιρίες.

Στο 4ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς βρήκε τις δύο πρώτες ευκαιρίες για break, καθώς βρέθηκε στο 15-40, όμως ο Στρουφ είχε τις λύσεις. Με τους παίκτες να έχουν υψηλά ποσοστά στο σερβίς το σετ πήγε στο 5-4 για τον Τσιτσιπά.

Στο επόμενο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έφθασε σε αβαντάζ και σε set point, όμως ο Στρουφ ανταποκρίθηκε και σε αυτή την περίπτωση σωστά, με τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 και 4-1 και 5-4, όμως ο Στρουφ με τρεις σερί πόντους έφθασε στην κατάκτηση του 1ου σετ με 7-6(5) σε 59 λεπτά.

Το δώρο από τον Στρουφ και 1-1

Το 2ο σετ κύλησε στους ίδιους ρυθμούς. Ο Τσιτσιπάς πέταξε την 4η ευκαιρία για break στο 1ο γκέιμ, μετά το 1-1 ακολούθησαν τρία διαδοχικά love games, για το 3-2 υπέρ του Στρουφ.

Με τον Γερμανό να παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση, με το σετ να οδηγείται στο 5-5. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 0-40, ο Στρουφ έσβησε τα δύο πρώτα break, όμως με διπλό λάθος «χάρισε» το break που προηγήθηκε με 6-5 και σερβίροντας με love game, πήρε το σετ με 7-5.

Όμως δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια. O Στρουφ συνεχίζοντας να σερβίρει σε υψηλά ποσοστά, είχε και την ουσία: Στη μοναδική του ευκαιρία για break, προηγήθηκε με 3-1 και 4-1 και από εκεί και πέρα διατήρησε τον έλεγχο και την ψυχραιμία του. Εσωσε ένα ακόμα break point στο 7ο game για το 5-2 και έκλεισε το σετ και τον αγώνα στο 6-3.

Δημοφιλέστερα

To Top