Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου στον Δανίκα: «Για πρώτη φορά βάλαμε κανόνες στις δομές»

Το κορίτσι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Βάζει τα στοιχεία κάτω, επεξεργάζεται τα πάντα, ορμάει ακάθεκτη και «κλείνει» σπίτια. Και όταν λέω «σπίτια», εννοώ εκείνες τις κοινωνικές δομές παιδιών, ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Εντελώς ανεξέλεγκτες μέχρι τη στιγμή που ο Κυριάκος με μια θεάρεστη πράξη τής ανέθεσε το πόστο υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


mixailidoy_danikas__1_

Το βιογραφικό της, ίσως το πιο πλούσιο αληθινών και καθόλου πέτσινων σπουδών. Το πληρέστερο και πιο ακριβό «πακέτο» εντός της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Και γοητευτική. Και νέα. Και συγκροτημένη. Και αριστούχος. Και πειθαρχημένη. Και απελευθερωμένη. Κολεγιοκόριτσο, από εκείνη τη «φυλή» των αστών με κοινωνική ευαισθησία επιπέδου Αγγλικού, προοδευτικού φιλελευθερισμού. Τελειώνει οικονομικά μεταπτυχιακά στο πρωτοκλασάτο Cambridge με θέμα «Ανάπτυξη και οικονομικές κρίσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Γι’ αυτό επί σειρά ετών επισκέφθηκε αρκετές τριτοκοσμικές περιοχές. Στη συνέχεια, μετά από δώδεκα έτη Cambridgeιανικής μόρφωσης, στέγασης και ενσωμάτωσης, προσλαμβάνεται από τον ΟΟΣΑ σε ρόλο εποπτείας της εργαλειοθήκης για τις κατασκευαστικές στην Ελλάδα. Εκεί να δεις τι συνέβαινε στη Σωρρακώσταινα. Το έλα να δεις!

Για να μην πολυλογώ, επειδή είναι αξιαγάπητη φίλη και επειδή όλα πάνω της και μέσα ούτε ίχνος κομματικής μούχλας, αν ήμουν γαλάζιος Πειραιώτης θα την ψήφιζα με χέρια και πόδια, όπως λένε και στο χωριό μου. The Best Choice!


mixailidoy_danikas__2_

Το μότο της Δόμνας, «αυστηρή τήρηση κανόνων»

Η κουβέντα έγινε σε κάποιο καφέ. Εμφανίστηκε καβάλα σε μηχανή με κράνος. Κάθισε χωρίς πάρει ούτε νερό, ούτε καφέ και με το «καλημέρα», για να την προκαλέσω, τη ρώτησα:

– Σου έχει τύχει ποτέ να σε πλησιάσει κάποιος και να σε παρενοχλήσει; «Σε βαθμό κακοποιητικό δεν με έχει ποτέ προσεγγίσει κάποιος για να με βιάσει ή να με χτυπήσει ή να κάνει οτιδήποτε τέτοιο. Από την άλλη, είναι αρκετές συμπεριφορές -στο λέγειν, έτσι;- οι οποίες θα προτιμούσα χίλιες φορές να μην υπήρχαν».

Συμβουλεύω όλα τα «αγόρια» όλων των παρατάξεων, με τη γλώσσα μέσα. Η Δόμνα «πριονίζει». Ακου τι σου λέω.


mixailidoy_danikas__3_

Δημοφιλέστερα

To Top