Διεθνή

Κάρολος: Η τηλεοπτική «βασίλισσα Ελισάβετ» του «The Crown» θα είναι παρούσα στη στέψη

Παρουσία της τηλεοπτικής βασίλισσας Ελισάβετ, Ολίβια Κόλμαν, θα πραγματοποιηθεί η στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ αύριο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Η πετυχημένη ηθοποιός, η οποία ενσάρκωσε την βασίλισσα Ελισάβετ στην τρίτη σεζόν της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «The Crown» του Netflix βρίσκεται στη λίστα με τους υψηλούς καλεσμένους, καθώς από τον Οκτώβριο του 2019 της έχει απονεμηθεί το σημαντικό μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE), το οποίο παρέλαβε από την πριγκίπισσα Άννα σε ειδική τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με τους καλεσμένους της αυριανής βασιλικής στέψης, ανάμεσα στα πρόσωπα που θα παρευρεθούν θα είναι και οι 450 προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί τις περισσότερες φορές από την ίδια την βασίλισσα Ελισάβετ με το μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Στην περίφημη λίστα βρίσκεται μεταξύ άλλων η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, η οποία τιμήθηκε τον Φεβρουάριο με το μετάλλιο CBE (Commander of the Order of the British Empire) από τον βασιλιά Κάρολο, για την προσφορά της στη Μόδα και τον τομέα της βιωσιμότητας.

Το CBE είναι το υψηλότερο βραβείο Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε σχεδιαστές όπως οι: Alexander McQueen, John Galliano, Jane Muir, Katherine Hamnett και Betty Jackson.

Παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας τον Ιανουάριο του 2020 παρέλαβε και η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μ.Ι.Α. Η Βρετανίδα ράπερ, εικαστική καλλιτέχνης και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε τελετή στο παλάτι με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος εκπροσώπησε τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Η 44χρονη καλλιτέχνιδα, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Mathangi Arulpragasam με γονείς από τη Σρι Λάνκα, τιμήθηκε για «τις υπηρεσίες της στη μουσική».

Ο κατάλογος των εκπροσώπων των τεχνών και των επιστημών που τιμώνται με παράσημα του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο από το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας.

Δημοφιλέστερα

To Top