Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Παρουσίασε το πρόγραμμα ο Ανδρουλάκης – 12 προτεραιότητες για «σύγχρονο κράτος, με κοινωνική δικαιοσύνη»

«Ευαγγέλιο» για την προγραμματική διαπραγμάτευση και τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε πριν από λίγο σε ειδική εκδήλωση.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι «θα σπάσουμε το γνωστό «άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε» και επανέλαβε τη θέση του ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπει στη διαπραγμάτευση για το σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή εφόσον το κόμμα του λάβει ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Μάλιστα εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά τις περιπέτειες, «έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και ευθύνη όλων τους είναι τώρα η αναγέννηση της παράταξης και της πατρίδας». Στην ίδια εκδήλωση, όπου ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και σε ερωτήσεις που έθεσαν κυρίως νέοι άνθρωποι, παρουσίασε και τα στελέχη του ψηφοδελτίου Επικρατείας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Δουδωνή.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cseb5hz65old)

Οι 12 προτεραιότητες για «ένα σύγχρονο κράτος, με κοινωνική δικαιοσύνη» είναι οι εξής:

1. Αλλαγές στο κράτος

Διαφάνεια: Όλες οι αποφάσεις στη Διαύγεια
Αξιοκρατία: Καμία πρόσληψη στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ.

Αποκομματικοποίηση του κράτους και επιλογή Διοικητών Οργανισμών και Νοσοκομείων με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και 5ετή θητεία
Ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών

2. Ανθρώπινα Δικαιώματα

Μία κοινωνία ανοικτή χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς για όλους τους πολίτες
Κατάργηση των διατάξεων του νόμου συγκάλυψης των υποκλοπών

3. Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια

Ο κατώτατος μισθός καθορίζεται μετά από διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων και άμεσο ξεπάγωμα των τριετιών.
Κατάργηση των διατάξεων Νόμου της ΝΔ για ωράριο, απολύσεις, ΣΕΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top