Αθλητισμός

Ράφα Ναδάλ: Δεν θα παίξει ούτε στη Ρώμη – Κίνδυνος να χάσει μετά από 19 χρόνια το Roland Garros

Τεράστιος είναι πλέον ο κίνδυνος να μην συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια στο Roland Garros ο Ράφα Ναδάλ. 

Ο Ισπανός τενίστας που μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν από 22 Grand Slam  τραυματίστηκε στον λαγονοψοΐτη μυ του αριστερού του ποδιού στην Αυστραλία τον Ιανουάριο και παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 6-8 εβδομάδες απουσίας, ακόμη δεν έχει επιστρέψει. 

Έχασε τη σεζόν στις ΗΠΑ αλλά και τα αγαπημένα του χωμάτινα τουρνουά σε Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη ενώ σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει ούτε στη Ρώμη την επόμενη εβδομάδα. 

«Με λύπη ανακοινώνω πως δεν θα είμαι σε θέση να βρίσκομαι στη Ρώμη. Όλοι γνωρίζετε πόσο οδυνηρό είναι αυτό για μένα, να χάσω ακόμα ένα από τα τουρνουά που έχουν σημαδέψει την καριέρα μου αλλά και την προσωπική μου ζωή, για όλη την αγάπη και την στήριξη που έχω λάβει από τους Ιταλούς τιφόζι. Παρότι είχα μια βελτίωση τις τελευταίες μέρες, πάνε πολλοί μήνες που δεν έχω προπονηθεί στο υψηλότερο επίπεδο και η διαδικασία της αναπροσαρμογής έχει τους χρόνους της. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποδεχτώ αυτούς τους χρόνους και να συνεχίσω να εργάζομαι. Μια αγκαλιά σε όλους» είπε ο Ισπανός. 

Το Rome Open είναι το τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν το Roland Garros το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 22/5-11/6 στο Παρίσι και η απουσία του από την Ρώμη δείχνει πως δύσκολα θα τον δούμε και στο Grand Slam. 

Ο Ράφα Ναδάλ συμμετέχει χωρίς απουσία από το 2005 στο Roland Garros και έχει κερδίσει 14 τρόπαια. 

Δημοφιλέστερα

To Top