Πολιτική

Εκλογές 2023: Όλα τα εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ο αναλυτικός κατάλογος με τα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν σε 35 χώρες του εξωτερικού προκειμένου να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές του Μαΐου οι απόδημοι έλληνες που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εκλογείς του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες το Σάββατο 20 Μαΐου από 7:00 έως 19:00 τοπική ώρα κάθε χώρας. Υπενθυμίζεται πως για την συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη απαιτούταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων διαφορετικά οι εγγεγραμμένοι μεταφέρονται σε άλλο κέντρο της πιο κοντινής πόλης.

Αναλυτικά:

– Στην Αίγυπτο θα υπάρξει εκλογικό κέντρο στο Κάιρο (Κτίριο του Σπετσεροπουλείου Ιδρύματος) και θα ψηφίσουν οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Καϊρου καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Αλεξάνδρειας, Αδδίς Αμπέμπα, Αμμάν, Ιεροσολύμων, Τελ Αβίβ, Βηρυτού και Τύνιδας.

– Στην Αυστρία θα στηθούν δύο εκλογικά κέντρα, στη Βιέννη (Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας) και στο Σαλτσμπουργκ (Αμισθο Γενικό Προξενείο)

– Στην Αυστραλία θα υπάρξουν 2 εκλογικά κέντρα. Μελβούρνης (Γενικό Προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Μελβούρνης, καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Αδελαϊδας, Ντάργουιν και Πέρθ και το εκλογικό κέντρο Σύδνεϋ (Γενικό προξενείο) Οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Σίδνεϋ καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Βρισβάνης και Καμπέρρας

Βέλγιο: Τρία εκλογικά κέντρα θα υπάρξουν στις Βρυξέλλες (στο κτίριο της πρεσβείας) και ένα κέντρο στην Αμβέρσα (κτίριο Ελληνικής κοινότητας)

Βουλγαρία: εκλογικό κέντρο στην Σόφια (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Σόφιας καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Αργυροκάστρου, Τιράνων, Σκοπίων, Σεράγιεβου, Φιλιππούπολης και Βελιγραδίου.

Γαλλία: Στο Παρίσι θα υπάρξουν 2 εκλογικά κέντρα (κτίριο Ελληνικής κοινότητας), από από ένα κέντρο στο Στρασβούργο (κτίριο Μόνιμης Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης), στη Νίκαια (κτίριο Αμισθου προξενείου) και στην Νάντη (κτίριο άμισθου προξενείου).

– Στην Γερμανία θα υπάρξουν 17 εκλογικά κέντρα σε: Αμβούργο (Προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Αμβούργου, Γκίφχρον και Κιέλου, Αννόβερο (Ελληνική κοινότητα). 2 κέντρα στο Βερολίνο (πρεσβεία). Στη Δρέσδη (κτίριο Δήμου). 2 κέντρα στο Μόναχο (Λύκειο Μονάχου). Στη Νυρεμβέργη (Λύκειο). Στο Ντύσσελντορφ (προξενείο) όπου εκτός των εγκεγραμμένων του Ντύσσελντορφ θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι του Λεβερκούζεν, στο Ααχεν (ελληνική κοινότητα), στο Ντόρτμουντ (Γυμνάσιο Λύκειο), στο Βούπερταλ (Δημοτικό σχολείο). Στο Μπίλεφελντ (Γυμνάσιο – Λύκειο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Μπίλεφελντ και Γκυτερόλο, στην Κολωνία (Γυμνάσιο Λύκειο). Στη Στουτγάρδη (προξενικό κατάστημα) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Στουτγάρδη, Μανχαϊμ και Χεβρώνα. Στη Φρανκφούρτη (Ελληνικό σχολείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Φρανκφούρτης, Βισμπάντεν, Γκίσσεν Νταρμσταντ, Όφενμπαχ και Ρουσσελχαϊμ. Στο Λούντβιχσχαφεν (ενοριακό κέντρο Ι.Ν. Ευαγγελισμού) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι του Λούντβιχσχαφεν Σααρμπρούγκεν.

Δανία: 2 κέντρα θα υπάρχουν στην Ελληνική πρεσβεία στη Κοπεγχάγη

Ελβετία: 2 κέντρα στην Ελληνική πρεσβεία στην Βέρνη και από ένα κέντρο σε Γενεύη (κτίριο Ελληνικής κοινότητας) και σε Λωζάνη (ξενοδοχείο continental)

Δημοφιλέστερα

To Top