Αθλητισμός

Stoiximan Super League, Άρης – ΑΕΚ (21:00, Novasports Prime)

Μια στροφή πριν από το φινάλε των πλέι οφ της Stoiximan Super League ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. 

Ο Άρης έχει εξασφαλίσει την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και παίζει δίχως άγχος απέναντι στην ΑΕΚ η οποία “καίγεται” για τους βαθμούς. Η Ένωση είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό και στη χειρότερη θέλει το ίδιο αποτέλεσμα με το παιχνίδι στο Φάληρο ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. 

Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ και ήττας ή ισοπαλίας του ΠΑΟ η Ένωση θα είναι φαβορί αφού στην τελευταία ημέρα παίζει εντός έδρας με τον Βόλο. Από τον Άρη εκτός έμεινε λόγω τραυματισμού ο Λιούις Πάλμα (ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του) αλλά και ο Νταμπό ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. 

Από την άλλη η ΑΕΚ εκτός από τον Αραούχο (χειρουργείο) δεν έχει απουσίες. 

Η παράδοση 

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει και στα τρία φετινά μεταξύ τους παιχνίδια, αρχικά στην Θεσσαλονίκη για τον Α’ Γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 2-0 και στη συνέχεια τόσο για τον Β’ Γύρο (3-0), όσο και για τα Stoiximan Playoffs (3-1).

Ο Άρης είχε κάνει το αντίστροφο την προηγούμενη σεζόν, αφού μετά την ήττα του Α’ Γύρου με 2-1 στις 31 Οκτωβρίου 2021 στην έδρα της ΑΕΚ, επικράτησε και στα τρία ματς που ακολούθησαν. Πήρε τη νίκη στον Β’ Γύρο με 2-1, καθώς και στα δύο ματς των περσινών Playoffs.

Στα επτά τελευταία παιχνίδια τους υπάρχει νικητής και η τελευταία τους ισοπαλία ήταν στις 16 Μαΐου 2021 για τα Playoffs του πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21, σε μια αναμέτρηση που ήταν γηπεδούχος η ΑΕΚ. Στα τελευταία 12 παιχνίδια τους πάντως υπάρχει μόνο αυτή η ισοπαλία.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε δύο από τις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ενώ για τον Άρη το μοναδικό τέρμα το έχει σημειώσει ο Ιτούρμπε.

62 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

25 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 78-69

Δημοφιλέστερα

To Top