Ελλάδα

Καιρός: Κεντροβόρειες βροχές με ζέστη μέχρι και την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Με έναν ιδιαίτερα άστατο καιρό αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα για την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα (Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία). 

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως την Αδριατική κινείται ανατολικά. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στις ακτές της Λιβύης. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στη χώρα μας αναμένονται εκτεταμένες στρωματόμορφες, ως επι το πλείστον, νεφώσεις με βροχές στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα κυρίως σε Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος.


kairos-kairostriti-maios-meteo

Στην Αττική επικρατεί από νωρίς το πρωί συννεφιά και δεν αποκλείεται από τις μεσημεριανές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. 

Την Τετάρτη τώρα (10/5), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας προβλέπονται στην ηπειρωτική χώρα και πιθανώς στο Ιόνιο, την Κρήτη και το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


kairosTETARTI-MAIOS

Την Πέμπτη (11/5), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα πλην της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση ως τα 6 μποφόρ.


KAIROSPEMPTI-MAIOS

Βίντεο: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cshh346wv2op)

Ο καιρός σήμερα – Πού θα βρέχει 

Δημοφιλέστερα

To Top