Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Φενέρ: Παίζει ο Παπανικολάου στον … τελικό του ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Φενέρ αγώνας Νο5. 

Οι δύο ομάδες “έσπασαν” τις αντίπαλες έδρες και η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ όπου σήμερα θα κριθεί η πρόκριση στο Final-4 της Euroleague το οποίο θα διεξαχθεί στις 19 και 21 Μαϊου στο Κάουνας της Λιθουανίας. 

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1 νίκες μέσα στην Πόλη αλλά η Φενέρ ισοφάρισε σε 2-2 έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Ντόρσεϊ αλλά και τον Χέιζ.  Η Φενέρ κλείδωσε αμυντικά τα μεγάλα αστέρια του Ολυμπιακού, τους Παπανικολάου, Σλούκα, Βεζένκοφ και έφτασε στη νίκη. 

Η ομάδα του Πειραιά που έχει ανακοινώσει sold out για το παιχνίδι θα πρέπει να κάνει τέλειο παιχνίδι για το 3-2. Ο Ολυμπιακός έχει την έδρα αλλά θα νιώσει και την πίεση. Ο νικητής θα παίξει στον ημιτελικό του Final-4 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ή την Μονακό που κοντράρονται αύριο σε 5ο παιχνίδι στο Μόντε Κάρλο. 

Μέσα ο Παπανικολάου 

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν προπονήθηκε την Κυριακή λόγω αδιαθεσίας αλλά χθες επέστρεψε στη δράση και συμμετείχε στην προπόνηση. Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον υπολογίζει για το σημερινό παιχνίδι. 

Ολυμπιακός και Φενέρ δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα. 

Για 12η φορά 

Εάν η ομάδα του Πειραιά περάσει στο Final-4 θα παίξει για 12η φορά! Θα είναι η 2η σερί αφού και πέρσι έφτασε στο Βελιγράδι αλλά η Εφές τον απέκλεισε στον ημιτελικό. 

Θα είναι η 3η φορά στην ιστορία που ο Ολυμπιακός θα παίξει σε back to back Final-4. Η πρώτη ήταν το 1994 και 1995, η δεύτερη το 2012 και 2013 και η τρίτη θα είναι το 2022 και το 2023. 

Ο πρώτος δεν είναι… πρώτος 

Ο Ολυμπιακός εάν περάσει στο Final-4 θα πρέπει να αντιμετωπίσει και μια παράδοση η οποία “λέει” ότι ο πρώτος της κανονικής περιόδου δεν παίρνει κούπα.  Δείτε τι έγινε τα τελευταία χρόνια. 

Δημοφιλέστερα

To Top