Αθλητισμός

Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι: Τιτανομαχία στο Μπερναμπέου

Στις 4 Μαΐου 2022 η Ρεάλ υποδέχθηκε τη Σίτι στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League, με τους «πολίτες» να έχουν κερδίσει στο Μάντσεστερ με 4-3…

Το γκολ του Μάχρεζ στο 73′ φάνηκε να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να χάνει απίθανες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά και το πλήρωσαν ακριβά καθώς με δύο γκολ του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί ο Μπενζεμά πέτυχε το χρυσό γκολ που έστειλε τους μερένγκες στον τελικό.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cjrbj7hyjhqx)

Ένα χρόνο αργότερα οι δύο τους βρίσκονται και πάλι στο ίδιο σημείο, με τη διαφορά να έχει να κάνει με το ότι το πρώτο ματς γίνεται σήμερα το βράδυ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και η ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στο Έτιχαντ.

«Δεν ήρθαμε εδώ για εκδίκηση…», ξεκαθάρισε ο Γκουαρδιόλα, αλλά οι παίκτες του δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τον Καταλανό τεχνικό, ο οποίος βέβαια συγκριτικά με πέρσι έχει και στη φαρέτρα του το υπερόπλο που λέγεται Έρλινγκ Χάαλαντ.

«Εργαζόμαστε για να σταματήσουμε μια ομάδα που φαίνεται ασταμάτητη. Θα έχουμε επιλογές και με τον Χάαλαντ είναι πιο ολοκληρωμένη από πέρσι. Ωστόσο αυτό που μετράει είναι το κίνητρο και ο ενθουσιασμός για την κατάκτηση του Champions League», είπε με νόημα ο Κάρλο Αντσελότι ο οποίος έχει να διαχειριστεί τις απουσίες των Μιλιτάο (τιμωρημένος), Μεντί, ενώ με την ολοκλήρωση των ημιτελικών θα γίνει ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στο Champions League, ξεπερνώντας τους 190 του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον..

Στην αντίπερα όχθη ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν υπολογίζει στον Άκε προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους λέγοντας: «Μπορούμε να μάθουμε από όσα συνέβησαν πέρυσι. Δεν πρέπει να τρελαθούμε. Είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου. Ανέτρεξα πάλι στους περσινούς μας αγώνες και είδα ότι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε παίξει καλύτερα εντός έδρας. Πέρυσι ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου και φέτος είμαστε πάλι εδώ. Κάποια μέρα θα φτάσουμε τον τελικό ξανά και κάποια μέρα θα κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Οι ενδεκάδες:
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι 4-3-3):  Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Κρόος, Μόντριτς, Βαλβέρδε – Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα 3-4-3):   Έντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάνζι – Ρόδρι, Γκουντογάν, Ντε Μπρόινε – Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Ο ημιτελικός Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι με τη γλώσσα των αριθμών
Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι θα αναμετρηθούν για ένατη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τις δυο ομάδες να μετρούν από τρεις νίκες έκαστη. Οι Citizens κέρδισαν τρεις από τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις, αλλά έχασαν την πιο πρόσφατη με 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στον δεύτερο ημιτελικό της περασμένης σεζόν

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει χάσει μόνο πέντε από τους 21 αγώνες του εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο έχει χάσει στις μισές φορές εναντίον της από τότε που έφυγε από τη Μπαρτσελόνα (3/6).

Αυτός θα είναι ο 10ος ημιτελικός του Πεπ Γκουαρδιόλα ως προπονητής στο Champions League. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι έχει αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο έξι από τις προηγούμενες εννέα φορές, αριθμός ρεκόρ στη διοργάνωση

Δημοφιλέστερα

To Top