Διεθνή

Γαλλία: Γεύμα επιπέδου Michelin… στην άκρη του διαστήματος – Στις €10.000 η προκράτηση

Ένα γεύμα επιπέδου Michelin στις «παρυφές του διαστήματος» θα μπορούν μέσα στο επόμενο έτος να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι, αν η γαλλική εταιρεία Zephalto που «σκαρφίστηκε» τη συγκεκριμένη ιδέα, φτάσει στην υλοποίησή της.

Η εταιρεία υπηρεσιών διαστημικού τουρισμού, η οποία ιδρύθηκε από έναν πρώην ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ονόματι Vincent Farret d’Astiès, προχωράει, επί του παρόντος, σε «προκατήσεις θέσεων» ενόψει των σχεδιαζόμενων διαστημικών ταξιδιών, που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνονται σε μια εκδικά διαμορφωμένη κάψουλα με την ονομασία «Celeste», η οποία θα είναι προσαρτημένη σε ένα αερόστατο.

Η κάψουλα θα ανεβαίνει σε ύψος 25 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, επιτρέποντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την καμπυλότητα του πλανήτη, ενώ παράλληλα με τη μοναδική θέα, θα μπορούν να απολαμβάνουν και ένα ξεχωριστό γεύμα.


zephalto2

Στα €10.000 η προκράτηση, στα €120.000 το πλήρες ταξίδι

Οι προκρατήσεις κοστίζουν 10.000 ευρώ ανά άτομο, ενώ το συνολικό κόστος για ένα ταξίδι με την «Celeste» ανέρχεται σε 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της Zephalto στο CNN Travel, οι θέσεις για τις πτήσεις που θα γίνουν από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν ήδη εξαντληθεί, και τώρα γίνονται προκρατήσεις για τα μέσα του 2025 και μετά.


Zephalto - Teaser

Βάσει προδιαγραφών, η «Celeste» θα μπορεί μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους, θα φτάνει στο μέγιστο υψόμετρο μέσα σε 90 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα αιωρείται πάνω από τη Γη για τρεις ώρες.

Ο Farret d’Astiès δήλωσε στο CNN Travel ότι ενώ οι επιλογές φαγητού και ποτού της «Celeste» θα είναι πολυτελείς, αναφέροντας πως «η θέα και το συνολικό ταξίδι παραμένουν το κεντρικό σημείο εστίασης της προσφοράς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκτιμήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του περιβάλλοντος στο οποίο θα βρίσκονται».

Παράλληλα, παρομοιάζει την ατμόσφαιρα μέσα στην κάψουλα με αυτή που επικρατεί όταν ταξιδεύει κάποιος με αεροπλάνο. «Η διαφορά βρίσκεται στην πιο απίστευτη θέα και την πολυτελή ατμόσφαιρα» πρόσθεσε. Το εσωτερικό της κάψουλας σχεδιάζεται επί του παρόντος από τον Γάλλο σχεδιαστή Joseph Dirand. Τα σχέδια δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η Zephalto υπόσχεται ότι θα αποπνέουν «γαλλική ευγένεια και τεχνογνωσία».

Οι προδιαγραφές για τους σεφ – Έχουν γίνει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις

Δημοφιλέστερα

To Top