Αθλητισμός

Stoiximan Super League 1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (20:00, Novasports Prime)

Για τον ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος από τους δύο τελικούς που έχει μέχρι το φιναλε της σεζόν (24/5 ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό), ενώ για τον Ολυμπιακό είναι η τελευταία ευκαιρία να περισσώσει κάτι από μια πολύ κακή χρονιά. 

Κι όσο κι αν η 3η θέση δεν περιποίει τιμής, η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν κατακτήσει το Κύπελλο, τότε αυτός που θα την κατακτήσει θα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα καθώς θα συμμετάσχει στα play off του Europa League (άρα ακόμη κι αν αποκλειστεί εκεί θα παίξει σίγουρα σε όμιλο του Europa Coference).

Έπειτα από επτά αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, όπου δεν είχε επικρατήσει γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα Playoffs στο Στάδιο Καραϊσκάκης με 3-1 και έσπασε αυτό το σερί.

Η τελευταία εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού ήταν στις 18 Απριλίου 2021 με 2-0 (49’ Ζίβκοβιτς, 63’ Ζίβκοβιτς) και από τότε έχουν διεξαχθεί τρείς αναμετρήσεις, με δύο ισοπαλίες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 2021-22 και 2022-23 και τη νίκη των Ερυθρολεύκων για τα Stoiximan Super League Playoffs του 2021-22.

Το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το δημοφιλέστερο σκορ νίκης στις αναμετρήσεις, αφού έχει παρουσιαστεί εννέα φορές, ενώ υπάρχουν και εννέα ισοπαλίες με 1-1. Ακολουθούν με οκτώ παρουσίες το 0-0 και με επτά παρουσίες το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες με 2-1.

68 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

32 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

18 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 94-67

Δημοφιλέστερα

To Top