Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Δεν έχω σκοπό να γεράσω στην πολιτική, είμαι όμως 49

«Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις γίνανε επί των ημερών μας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Σημασία έχει να δούμε πως να κάνουμε συμμέτοχους τους πολίτες σε μεταρρυθμίσεις που να έχουν κοινωνική συναίνεση», εξήγησε ο κ. Τσίπρας και καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για το μεταρρυθμιστικό της έργο, λίγο πριν τις εκλογές.

Αναφερόμενος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, «σου ακούγεται σύγχρονο να βγάζεις 20.000 παιδιά κάθε χρόνο έξω» από τα πανεπιστήμια αντέτεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ συνέχισε, λέγοντας πως «το να βάζεις έναν τεχνητό φραγμό» με την ελάχιστη βάση εισαγωγής «ήταν τελείως λάθος». Ο ίδιος εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη πως «ήθελε να κόψει εισακτέους από τα πανεπιστήμια, για να μειώσει δαπάνες για τα πανεπιστήμια» και την ίδια στιγμή «να διώξει κόσμο στα κολέγια». Στη δική του πρόταση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως για τις σχολές χαμηλής ζήτησης να υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης, ώστε να μην «μαραζώσουν οι περιφερειακές σχολές». Παράλληλα, καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας προς τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Πιστεύεις τώρα στα αλήθεια ότι στην Ελλάδα μπορεί να δημιουργηθεί ένα πανεπιστήμιο Χάρβαρντ;» και πρόσθεσε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμαι στην Ελλάδα πως «δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι αυτό που λες και φαντάζει πολύ πραγματικό, θα γίνει πραγματικότητα».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csn7t9yeegq9)

Μιλώντας για τα γεγονότα της περιόδου του 2015, «δεν έχω μόνο εγώ ευθύνες, έχεις και εσύ ευθύνες για το παρελθόν» ισχυρίστηκε προς τον συνομιλητή του ο κ. Τσίπρας και απάντησε πως «βέβαια, θα έχει κυρώσεις», στο ερώτημα «ένας πολιτικός αν χάσει με 5-6 μονάδες θα έχει κυρώσεις;»


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csn7jm5detbd)

Μιλώντας για την περίοδο των μνημονίων, ανέφερε πως «τα μνημόνια είχαν και αυτονόητες μεταρρυθμίσεις» και αναφερόμενος στο μνημονιακό παρελθόν, «εσύ φταις για όλα το 2016» ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, προς τον κ. Θεοδωράκη πως «η ευθύνη ήταν δικιά μου που δεν κατάφερα να σας πείσω τότε εσένα και την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά», καθώς η απλή αναλογική θα μπορούσε να είχε γίνει νόμος από τις προηγούμενες εκλογές και θα άλλαζε όλο το πολιτικό σύστημα», υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csn6gwpfg3bt)

Ως προς το προεκλογικό κλίμα, «αν θέλουμε αν αφήσουμε την τοξικότητα πρέπει να πάμε σε προγραμματικές συγκλίσεις» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας πως «όχι να συζητάμε τώρα για τις ανοησίες για τη «Δήμητρα» σαν να μην κυβέρνησε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csn6m28qpn8x)

Δημοφιλέστερα

To Top