Αθλητισμός

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, Cosmote Sport 1, MEGA)

Από τη μία η Σίτι, η ομάδα που έχει δαπανήσει ένα σκασμό λεφτά, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να σηκώσει την κούπα με τα… μεγάλα αυτιά.

Από την άλλη η Ρεάλ, η ομάδα που κάποτε ξόδευε επίσης αμύθητα ποσά, αλλά έχει καταφέρει να κατακτήσει 14 φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπής (είτε ως Κύπελλο πρωταθλητριών είτε ως Champions League).

Η σύγκρουση δύο (όχι και τόσο) διαφορετικών κόσμων, σήμερα το βράδυ στο Έτιχαντ του Μάντσεστερ θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ζευγάρι των φιναλίστ του φετινού Champions League (που είναι και το τελευταίο με τη μορφή που ξέραμε) με την Ίντερ να μαθαίνει τον αντίπαλο της στον μεγάλο αγώνα της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Το 1-1 της Μαδρίτης, το οποίο ως συνολική εικόνα αδικεί τη Ρεάλ, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα με τη Σίτι να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στην προσπάθεια της να βρεθεί για δεύτερη φορά σε έναν τελικό Champions League.

Πέρσι είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο, αλλά ένα απίστευτο μπλακ άουτ στο φινάλε του 2ου αγώνα στη Μαδρίτη όπου δέχθηκε δύο γκολ σε ένα λεπτό, έστειλε το ματς στην παράταση πριν ο Μπενζεμά διαμορφώσει το τελικό 3-1 (4-3 υπέρ της Σίτι το πρώτο ματς) και στείλει τους μερένγκες στο Παρίσι (όπου κατέκτησαν το τρόπαιο επικρατώντας της Λίβερπουλ).

«Για να περάσουμε αθ πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ότι στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσαμε να έχουμε», είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα που θέλει σαν τρελός να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που δεν έχει πάρει ως προπονητής της Σίτι.

«Η Σίτι έχει την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και θα είναι συναρπαστικό το ματς. Δεν είναι εύκολο και θα πρέπει να το απολαύσουμε. Είμαστε κοντά στο να κάνουμε κάτι σημαντικό όπως πέρυσι και έχουμε μεγάλα κίνητρα», απάντησε ο Κάρλο Αντσελότι που θέλει να μεγαλώσει το δικό του ρεκόρ στη διοργάνωση.

Ο Νέιθαν Άκε είναι το μοναδικό πρόβλημα για τους γηπεδούχους, χωρίς καμία απουσία θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις – Χάαλαντ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Ανσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε – Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών ημιτελικών του Champions League έχει ως εξής (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τρίτη 16 Μαΐου
Ίντερ-Μίλαν 1-0 (2-0)

Τετάρτη 17 Μαΐου
22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (1-1)

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιουνίου στο «Ataturk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολης.

Δημοφιλέστερα

To Top