Οικονομία

Airbnb: O πιο δημοφιλής προορισμός στις αναζητήσεις των Αμερικανών για φέτος το καλοκαίρι είναι ελληνικός

Ενας ελληνικός προορισμός που δεν είναι άλλος από τη Μύκονο είναι αυτό το καλοκαίρι στην πρώτη θέση των αναζητήσεων των Αμερικανών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην πλατφόρμα Airbnb.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η πλέον δημοφιλής διεθνής πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με βάση τις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ την περίοδο του πρώτου τριμήνου του 2023 για το καλοκαίρι (από 1η Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου) η Μύκονος βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης και ακολουθούν δεύτεροι οι Καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά. Μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών, η Ιταλία έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο τοπ 10 και συγκεκριμένα τις περιοχές Αμάλφι, Φλορεντία και Σορρέντο για το τρίμηνο Ιουνίου- Αυγούστου σε ό,τι έχει να κάνει με τις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ.

Συνολικά η Airbnb παρατηρεί ότι με το τέλος των ταξιδιωτικών περιορισμών διεθνώς, οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που προτιμούν τις κρατήσεις μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας έχουν ήδη κλείσει διακοπές για αυτό το καλοκαίρι σε 72.000 διεθνώς προορισμούς, με βάση τις κρατήσεις έως και το πρώτο τρίμηνο του 2023. Στις κορυφαίες προτιμήσεις όσον αφορά τις εμπειρίες είναι ο ήλιος, τα αξιοθέατα και η πεζοπορία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top