Αθλητισμός

Χόλγκερ Ρούνε: Ποιος είναι ο 20χρονος Δανός τενίστας που κέρδισε δύο φορές σε έξι μήνες τον Τζόκοβιτς

Μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, οι Σουηδοί κυριαρχούσαν στο παγκόσμιο τένις.

Ο Μπιορν Μποργκ, ο Στέφαν Έντμπεργκ και ο Ματς Βιλάντερ όχι μόνο έφτασαν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά κέρδισαν σπουδαίους τίτλους. Η Σουηδία είναι η σπουδαιότερη εκπρόσωπος του τένις από την Σκανδιναβία με την Δανία και την Νορβηγία να είναι οι… φτωχοί συγγενείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tennis TV (@tennistv)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE COACH (@patrickmouratoglou)

Η Δανία έκανε τη διαφορά στο γυναικείο τένις με την Καρολίν Βοζνιάκι να κερδίσει το Australian Open. Τα τελευταία χρόνια όμως η κατάσταση έχει αλλάξει χάρις σε δύο παιδιά από την Σκανδιναβία. Ο ένας είναι ο Κάσπερ Ρουντ από την Νορβηγία ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του αλλά έφτασε στην κορυφαία δεκάδα και ο άλλος είναι ο Χόλγκερ Ρούνε ο οποίος είναι από την Δανία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Ο 24χρονος Ρουντ είναι παιδί της Ακαδημίας Ναδάλ και ο 20χρονος Ρούνε παιδί της Ακαδημίας του Πατρίκ Μουράτογλου.

Από μικρός στους τίτλους

Ο Χόλγκερ Ρούνε γεννήθηκε το 2003. Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 6 ετών στη Δανία αφού ακολούθησε τα βήματα της μεγαλύτερης αδελφής του (Άλμα). 

Από μικρός λάτρευε το τένις και γρήγορα έφτασε να γίνει το Νο1 στα Juniors. Στα 16 του κατέκτησε τίτλο στο Roland Garros και έδειξε ότι είναι καλός “χωματάς”. Το 2019 έγινε Νο1 στα Junior. Από τα παιδικά του χρόνια έως και σήμερα έχει προπονητή του τον Λαρς Κρίστενσεν αλλά πάντα μαζί του είναι η μητέρα του και η αδελφή του.

Δημοφιλέστερα

To Top