Αθλητισμός

Conference League, Άλκμααρ-Γουεστ Χαμ, Βασιλεία-Φιορεντίνα (22:00, Cosmote Sport)

Το ζευγάρι του τελικού της δεύτερης έκδοσης του Europa Conference League, θα γίνει γνωστό σήμερα με την ολοκλήρωση των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης, όπου Γουέστ Χαμ και Βασιλεία έχουν το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα κόντρα σε Άλκμααρ και Φιορεντίνα αντίστοιχα.

Στο Άλκμααρ η τοπική ΑΖ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου καλείται να ανατρέψει το 2-1 του Λονδίνου. Εκεί όπου οι Ολλανδοί κόντρα στη ροή του αγώνα προηγήθηκαν 0-1, αλλά στο 2ο ημίχρονο τα σφυριά έκαναν την ανατροπή.

Η ΑΖ τρέχει ένα τρομερό αήττητο εντός έδρας ρεκόρ στην Ευρώπη το οποίο έχει φτάσει στα 25 ματς, ενώ διεκδικεί την επιστροφή της σε τελικό μετά από 42 χρόνια (το 1981 έχασε με συνολικό σκορ 5-4 από την Ίπσουιτς στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA).

Περισσότερα χρόνια (47) έχει να παίξει σε τελικό η Γουέστ Χαμ (έχασε 4-2 από την Άντερλεχτ το 1976 στο Κύπελλο Κυπελλούχων) και φέτος είναι αήττητοι στο Conference μετά από 13 αγώνες.

Η Βασιλεία πήρε το προβάδισμα κόντρα στην Φιορεντίνα επίσης με ανατροπή (και με γκολ στις καθυστερήσεις), υποχρεώνοντας τους βιόλα σε δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα…

Ωστόσο οι Ιταλοί έχουν την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (33 γκολ) και μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη φέτος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Πέμπτη 18 Μαΐου
22:00 Βασιλεία (Ελβετία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) (2-1)

22:00 Άλκμααρ (Ολλανδία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) (1-2)

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου, στην «Έντεν Αρένα» της Πράγας.

Δημοφιλέστερα

To Top