Αθλητισμός

Euroleague, Ολυμπιακός – Μονακό (18:00, Novasports Prime)

Αρχίζει σε λίγη ώρα στο Κάουνας της Λιθουανίας το Final Four της Euroleague με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Μονακό, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε νέο πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να παιχτούν σήμερα οι δύο ημιτελικοί. Στις 18:00 ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μονακό και στις 21:00 η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η Μονακό είναι η πρωτάρα του Final Four με τις άλλες τρεις ομάδες να ήταν παρούσες και το 2022 στο Βελιγράδι. 

Στον πρώτο, χρονικά αγώνα  το Νο1 της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Νο4, τη Μονακό. Αμφότερες οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ στις δύο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου, οι Μονεγάσκοι ήταν οι νικητές: με 81-76 στο ΣΕΦ και 64-60 στο Μονακό.

«Δεν έχουμε πίεση. Πρώτα από όλα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο και το αποδείξαμε με το δεύτερο Final Four. Δεν επιτρέπω κανέναν στην ομάδα να μη νιώθει άνετα. Γνωρίζουμε ότι εδώ υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες, οι καλύτεροι προπονητές. Μετά το τέλος της σεζόν νιώθουμε εξουθενωμένοι γιατί παίζουμε τελικούς από την αρχή της σεζόν», ήταν τα λόγια που είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την παραμονή του αγώνα.

Με τον Μάικ Τζέιμς να τονίζει από τη δική του πλευρά: «Είναι ωραίο που είμαστε εδώ για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Θέλουμε να απολαύσουμε τη στιγμή και να κάνουμε νίκες. Δεν υπάρχει φαβορί σε ένα Final Four λόγω του format. Είναι απλά ένα ματς. Δύσκολο να νικήσεις τρεις φορές την ίδια ομάδα μέσα στη σεζόν».

Δημοφιλέστερα

To Top