Διεθνή

Σύνοδος G7: Η δυσφορία της Μελόνι όταν ο Τριντό την επέκρινε για τους ΛΟΑΤΚΙ+ – Δείτε φωτογραφία

Απορημένη, ενοχλημένη και σίγουρα δυσαρεστημένη ήταν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, όταν συναντήθηκε με τον Καναδό ομόλογό της Τζάστιν Τριντό, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 στην Ιαπωνία.

Η ατζέντα της συνάντησης ήταν πλούσια, με κύρια ζητήματα την Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή αλλά και την Κίνα. Οι συζητήσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα μάλλον πήγαν καλά, καθώς σύμφωνα με την καναδική πλευρά «συζήτησαν την ανάγκη συντονισμένης κοινής δράσης για την παροχή εγγυήσεων στην Ουκρανία (…), συμφώνησαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και να καταστήσουν τη Ρωσία υπεύθυνη για τη βάναυση στρατιωτική επίθεση».

Ωστόσο, κι ενώ στα συγκεκριμένα ζητήματα υπήρξε συμφωνία, κάποια στιγμή, η Μελόνι δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της, όπως έδειξαν φωτογραφίες που δημοσίευσαν καναδικά Μέσα Ενημέρωσης.

Κι αυτό επειδή κατά τη συνάντηση, πέραν των γεωπολιτικών ζητημάτων συζητήθηκαν τα θέματα προστασίας και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Ο Καναδάς ανησυχεί για ορισμένες από τις θέσεις που υιοθετεί η Ιταλία»

«Προφανώς, ο Καναδάς ανησυχεί για ορισμένες από τις θέσεις που υιοθετεί η Ιταλία αναφορικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Αλλά ανυπομονώ να συζητήσω το θέμα μαζί σας», είπε ο Τριντό στη Μελόνι, πριν αποχωρήσουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι.

Η Τζόρτζια Μελόνι από την πλευρά της απάντησε ότι η ιταλική κυβέρνηση «ακολουθεί τις δικαστικές αποφάσεις και δεν παρεκκλίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Τον Μάρτιο, ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας καταλόγισαν ομοφοβία στην κυβέρνηση, που κάλεσε τον δήμο του Μιλάνου να σταματήσει να καταγράφει αυτόματα στα μητρώα της πόλης και τα ομόφυλα ζευγάρια γονέων.

Δημοφιλέστερα

To Top