Ελλάδα

Καιρός: «Μυρωδιά» από καλοκαίρι σήμερα – Ψήφος με βροχές και σκόνη αύριο

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα με ζέστη αλλά και κάποια φαινόμενα κατά τόπους. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στα δυτικά – νοτιοδυτικά τα σύννεφα είναι πιθανό προς τις απογευματινές ώρες να δώσουν κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές.

Την Κυριακή των εκλογών φαίνεται πως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Αττική και τις Κυκλάδες θα ψηφίσουμε με διάσπαρτες μπόρες προς τις απογευματινές ώρες, ενώ από τη Θεσσαλία και δυτικότερα, αλλά και προς την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι ακόμα πιο άστατος με μπόρες και καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από το μεσημέρι στην υπόλοιπη χώρα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες. Πιθανή είναι η εκδήλωση πρόσκαιρων καταιγίδων στο Ιόνιο και στα νότια τμήματα της χώρας. Αύξηση θα παρουσιάσουν από το απόγευμα οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 26-27, στην Ήπειρο από 14 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 13 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 26-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csqb2gmznrvd)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο από το απόγευμα.
Ανεμοι: Aνατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δημοφιλέστερα

To Top