Ελλάδα

Εκλογές 2023: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε σήμερα

Ο καιρός ανήμερα των Εθνικών Εκλογών δεν προβλέπεται να μας προβληματίσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μοναδική εξαίρεση τις τοπικές λασποβροχές που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στο Ιόνιο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από την αρχή της ημέρας σήμερα βροχές θα εκδηλώνονται κατά τόπους, κυρίως σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας, συνοδεία μεμονωμένων καταιγίδων, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του meteo. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ιονίου και νησιώτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το απόγευμα βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και πιθανόν σε τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε τμήματα των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 06:00 – 09:00, 12:00 – 15:00 και 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής 21/05.


kairos-EKLOGESTOTA-EKLOGES2023-KAIROS


KAIROS-EKLOGESKAIROS


KAIROS-EKLOGES-XARTES-METEO

Νέα κακοκαιρία από αύριο

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (22 & 23/5), οι συνθήκες θα είναι πολύ ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και μάλιστα τα προαναφερθέντα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής.

Δημοφιλέστερα

To Top