Πολιτική

Εκλογές 2023: Με χειροκροτήματα και συνθήματα από τη νεολαία έφυγε ο Τσίπρας από τη Κουμουνδούρου

Εν μέσω χειροκροτημάτων από τα στελέχη της νεολαίας, λίγο μετά τη 1 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την Κουμουνδούρου, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Επέλεξε να μην απαντήσει σε καμία δήλωση των δημοσιογράφων και αποχώρησε ξανά χωρίς να τοποθετηθεί δημόσια.


Αποχώρηση Τσίπρα (1)


Αποχώρηση Τσίπρα (2)


Αποχώρηση Τσίπρα (3)

Τη Δευτέρα, πάντως, αναμένεται να είναι μεγάλη μέρα για την Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να συγκληθούν κάποια κομματικά όργανα, όπως η εκτελεστική γραμματεία.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, καθώς βρίσκονται σε αναμονή για τον δεύτερο εκλογικό γύρο. Αυτό, ωστόσο, που πρέπει να διερευνηθεί είναι τυχόν αστοχίες στη στρατηγική. Τα στελέχη του Κόμματος παραδέχονται ότι βρίσκονται και οι ίδιοι σε «σοκ», από την συντριπτική ήττα.

Το σοκ είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη Κουμουνδούρου. Από την ώρα που έγινε γνωστή η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των exit polls, τα στελέχη βρισκόταν σε αμηχανία και «κρατούσαν την ανάσα τους» ώστε να δουν τα αποτελέσματα.

Πάντως, κατά την αποχώρηση του ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από την νεολαία του κόμματος. Μάλιστα, όταν έφυγε φώναξαν συνθήματα όπως ότι η νεολαία φέρνει την αλλαγή.

Δημοφιλέστερα

To Top