Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Νομίζω ότι το μέλλον μου είναι στην επικοινωνία ή στη γεωπολιτική»

Ο άνδρας που τον βοήθησε σε νεαρή ηλικία να ξεκινήσει το δύσκολο ταξίδι του στο τένις, η φιλοσοφία του γύρω από τα ταξίδια, η χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις και η συγκινητική αφιέρωση στον πρώτο του προπονητή. Μια διαφορετική συνέντευξη από τον Στέφανο Τσιτσιπά, στο περιοδικό της Red Bull.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την ξεχωριστή του φιλοσοφία γύρω από τα ταξίδια και τις εμπειρίες, την αγάπη του για τη φωτογραφία, τη θέλησή του να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και να μη μείνει μόνο στο τένις, καθώς και το ένα εκατομμύριο ευρώ που σκοπεύει να δώσει – όντας μόνο η αρχή – για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις.

Επίσης έκλεισε τη συνέντευξη με μια συγκινητική αναφορά στον προπονητή που του δίδαξε για πρώτη φορά τένις, Γιώργο Σπηλιόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως χάρη σε εκείνον είναι ο άνθρωπος που είναι σήμερα.

Αναλυτικά, ολόκληρη η συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά:

Το τένις σε ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο για το ATP Tour. Ποιες χώρες έχεις επισκεφτεί από την 1η Ιανουαρίου;

“Την Αυστραλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες…”

Ανεξάρτητα από τον σκοπό του ταξιδιού, τι κάνεις όταν βρίσκεσαι εκεί;
“Συνεχίζω να ακολουθώ τη ρουτίνα μου, γιατί αυτό με κάνει να αισθάνομαι πιο κοντά στο σπίτι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνω πιστά. Επίσης, πάντα έχω μαζί μου υπογεγραμμένες φωτογραφίες, αυτό είναι κάτι καινούργιο στη ζωή μου…

Γιατί;

“Η ιδέα μου ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας: να υπογράφω από πριν φωτογραφίες, γιατί ξέρω ότι θα συναντήσω πολλούς ανθρώπους που παρακολουθούν τένις, φίλαθλους, και θέλω να έχω πάντα υπογεγραμμένες φωτογραφίες για να τους προσφέρω. Έτσι προσφέρω περισσότερα στους ανθρώπους, αλλά εξοικονομώ και χρόνο.”

Τι κάνεις με αυτόν τον κερδισμένο χρόνο;
“Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός για μένα, όπως και για το τένις γενικότερα. Όσος περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στο τένις, τόσο πιο χαρούμενοι είναι οι παίκτες, τόσο καλύτερο είναι το τένις και τόσο καλύτερο είναι το περιβάλλον μεταξύ μας. Κάτι άλλο που πάντα παίρνω μαζί μου όταν ταξιδεύω είναι μία τσάντα με τα απαραίτητα, όπως ο φορητός υπολογιστής μου και ένα σημειωματάριο με τις ιδέες μου. Μέσα σε αυτό υπάρχουν όλα όσα μου έρχονται στο μυαλό, καθώς και τα μεγαλύτερα πράγματα που θέλω να πετύχω ή να κατακτήσω στη ζωή μου. Πάντα βεβαιώνομαι ότι το έχω μαζί μου για να σημειώνω τις ιδέες μου, όταν έχω.”


tsitsipas

Το έχεις κοντά σου;
“Ναι, μπορώ να το πιάσω…” (γέλια)

(ο Στέφανος μας δείχνει το διάσημο σημειωματάριό του, που έχει τίτλο “The Idea Book”)

Πώς σε βοηθάει αυτό;

Δημοφιλέστερα

To Top