Αθλητισμός

Champions League: To παζλ της σεζόν 2023/24

Στην κορυφαία διοργάνωση θα επιστρέψει μετά από 20 χρόνια η Νιούκαστλ, της οποίας η τελευταία παρουσία (2003/04) ολοκληρώθηκε στα προκριματικά. Αυτή τη φορά θα είναι ανάμεσα στις 32 ομάδες των ομίλων. Εκεί θα βρεθεί και η Λάτσιο, η οποία επιστρέφει μετά από τρία χρόνια.

Η 69η σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, η 32η από τότε που μετονομάστηκε σε UEFA Champions League, αρχίζει στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου 2024.

Επικεφαλής στην κλήρωση των ομίλων θα είναι οι πρωταθλήτριες ομάδες της Premier League (Μάντσεστερ Σίτι), La Liga (Μπαρτσελόνα), Serie A (Νάπολι), Bundesliga (Ντόρτμουντ ή Μπάγερν Μονάχου), Ligue (Παρί Σεν Ζερμέν), Πορτογαλίας (Μπενφίκα ή Πόρτο), καθώς και οι κάτοχοι του Champions League 2022/23 και του Europa League 2022/23. Σε περίπτωση που κατακτήσει το Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, ως επικεφαλής θα είναι και η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Φέγενορντ.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο και ο δευτεραθλητής Παναθηναϊκός από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Έτσι έχει έως αυτή τη στιγμή -όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb- η εικόνα στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο για τη σεζόν 2023/24 (με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θεση τους):

Φάση ομίλων
Νικήτρια Champions League 2022/23

Νικήτρια Europa League 2022/23
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Άρσεναλ (Αγγλία)
Νιούκαστλ (Αγγλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Δημοφιλέστερα

To Top