Διεθνή

Βρετανία: Δύο έφηβοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο μετά από καταδίωξη – Δείτε βίντεο

Οργή έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση του θανάτου δύο εφήβων του Κάιρες Σάλιβαν και Χάρβεϊ Έβανς, 16 και 15 ετών την περασμένη Δευτέρα μετά από καταδίωξη, όπως λένε οι αναφορές. 

Οι θάνατοι προκάλεσαν ταραχές στην περιοχή. Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα στην αστυνομία ενώ 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Την ίδια ώρα, σε δυστύχημα και όχι σε καταδίωξη από περιπολικό αποδίδει η αστυνομία της Ουαλίας τον θάνατό τους.

Δείτε βίντεο:


Cardiff: A fatal e-bike crash that sparked a riot in Ely

Ο επίτροπος Αστυνομίας και Εγκληματικότητας της Νότιας Ουαλίας, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, μετέφερε τη διαβεβαίωση της αστυνομίας ότι οι νεαροί δεν καταδιώκονταν, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είχε υπάρξει καταδίωξη λίγο πριν χάσουν τη ζωή τους.

Χθες Τρίτη, ο ίδιος ανέφερε ότι «υπήρχαν διαδεδομένες φήμες για καταδίωξη από την αστυνομία, αλλά αυτό δεν ίσχυε». Ο Κάιρες Σάλιβαν και ο Χάρβεϊ Έβανς, 16 και 15 ετών αντίστοιχα, σκοτώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα, στο Έλαϊ.

Το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνει ένα βαν της αστυνομίας να ακολουθεί το ηλεκτρικό ποδήλατο των παιδιών περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο του δυστυχήματος λίγα λεπτά πριν σκοτωθούν.

Αφού κυκλοφόρησε το υλικό, η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι «μελετούσε το βίντεο» και τα δεδομένα παρακολούθησης των αστυνομικών οχημάτων. Πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχαν αστυνομικά οχήματα στην οδό Σνόουντεν», όπου έγινε το δυστύχημα τη Δευτέρα.

Ο επίτροπος ισχυρίστηκε ακόμη ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τραβήχτηκε πέντε λεπτά πριν συμβεί το δυστύχημα. «Δεν υπήρχε κανένα αστυνομικό όχημα στο δρόμο όπου συνέβη το δυστύχημα. Υπήρχε ένα βαν της αστυνομίας σε έναν άλλο δρόμο και η αστυνομία κλήθηκε γρήγορα στο ατύχημα και πραγματοποίησε ΚΑΡΠΑ», πρόσθεσε.

Μετά το δυστύχημα συγκεντρώθηκαν περίπου 100-150 άτομα στο Έλαϊ, ενώ λίγο αργότερα ξέσπασαν τα επεισόδια. Κατά τη διάρκεια της αναταραχής, 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι αυτό που συνέβη ήταν «τρομακτικό και εντελώς απαράδεκτο».

Δημοφιλέστερα

To Top