Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη – Επιμένει η αστάθεια την Πέμπτη

Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και οι σχετικά υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη 24/05.

Τα φαινόμενα επηρέασαν κατά κύριο λόγο τα ορεινά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας ενώ σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, όπου οι νεφώσεις ήταν λιγότερες, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στον Πίνακα 1 ο οποίος παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, η απολύτως μέγιστη τιμή της καταγράφηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας και στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας και ήταν ίση με 29.8 βαθμούς Κελσίου.


Kairos-tetarti

Στον Πίνακα 2 φαίνονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:30 περίπου της Τετάρτης 24/05. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας και ήταν ίσο με 31 χιλιοστά.


Kairos-tetarti1

Ο καιρός στην Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη την Πέμπτη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Δημοφιλέστερα

To Top