1. Την εφημερίδα
2. Το Οlive, με ένα μεγάλο Αφιέρωμα στις μαγειρικές της Κατσαρόλας!
Το νέο τεύχος του Olive εμβαθύνει στη μαγειρική σε ένα σκεύος και την εξέλιξή της μέσα στον χρόνο… Μαθαίνουμε για ανθρώπους, ιστορίες, ιδέες, και μυστικά στην υπηρεσία της κατσαρόλας.
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:
Food Talks:
Να την ακούς την κατσαρόλα σου!
Η ιστορία της κατσαρόλας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όμως η σύνθετη γεύση, οι υφές και τα αρώματα που χαρίζει στο φαγητό παραμένουν πιο σύγχρονα από ποτέ.
Γιατί οι χύτρες επιστρέφουν στις κουζίνες του πλανήτη
Ένα παλιό ρητό λέει πως ένας καλός γάμος είναι σαν μια κατσαρόλα, μόνο όσοι βρίσκονται μέσα ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει.
Debate: Πόσο ξεπερασμένη είναι στ’ αλήθεια η κατσαρόλα;
Ο Περικλής Κοσκινάς και ο Χριστόφορος Πέσκιας συνομιλούν για την παρουσία της στη σύγχρονη επαγγελματική κουζίνα
Οι γυναίκες που σώζουν την τιμή της κατσαρόλας
Η παραδοσιακή σχολή και η σύγχρονη οπτική της κατσαρόλας συμπράττουν στην αναβίωσή της και την τοποθετούν στο επίκεντρο της μαγειρικής τους.
Ήπειρος: Σούπες και μαγειρευτά par excellence
Το εστιατόριο που έχει ταΐσει διάσημους ξενύχτηδες των Αθηνών, έχει υποδεχθεί διεθνείς προσωπικότητες της γαστρονομίας, κάνει έξαλλους τους βίγκαν και σερβίρει πατσά από τις 9 το πρωί.
26 εστιατόρια, 26 πιάτα βγαλμένα μέσα από την κατσαρόλα
Η επιστροφή της κυριαρχίας της στις κουζίνες είναι πλέον παγκόσμιο γεγονός. Το νέο της πρόσωπο είναι φωτογενές, κομψό και το ίδιο βαθιά “οσμωτικά” νόστιμο.
Heavy metal: Η αρχή της ιστορίας
Πλάστηκε με πηλό, σφυρηλατήθηκε, σμιλεύτηκε, έγινε ατσάλινη, ζωγραφίστηκε, επηρεάστηκε από την τεχνολογία, καινοτόμησε, για να επιστρέψει στη μαγειρική της υπαίθρου χρωματισμένη και επισμαλτωμένη, υπηρετώντας πάντοτε την πολυτιμότερη ανάγκη του ανθρώπου.
Κατσαρόλα δια πυρός και σιδήρου
Η οικογένεια Κουντουρά στην Κοζάνη είναι συνώνυμη με την παράδοση
της ποιοτικής χαλκουργίας από το 1850.
Πυρωμένο μαντέμι
Οι φωτιές στο Skeppshult της Σουηδίας καίνε αδιάκοπα στους 1.500 βαθμούς, τα μέταλλα λιώνουν, πέφτουν στα καλούπια και… εγένετο η μαντεμένια κατσαρόλα.
Τα κατσαρολάτα
Έξι προϊόντα που χωρίς την κατσαρόλα δεν θα υπήρχαν γίνονται ελληνικά case studies για το μέλλον των προϊόντων σε βαζάκια.
Η επανάσταση της κατσαρόλας
Μια συνήθεια που ξεκίνησε ως μέσον κοινωνικής διακωμώδησης στον γαλλικό Μεσαίωνα, ταξίδεψε σε όλον τον πλανήτη για να εκφράσει κοινωνικές επαναστάσεις και έφτασε το 2023 να απαγορεύεται αυστηρά στη Γαλλία. Ποια είναι η διαδρομή της ιστορίας;
Green Food
Django ή όταν το παγωτό αποκτά αρχές και ηθική
Ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης έχει αποφασίσει ότι θα πουλάει μόνο παγωτό ημέρας, με φρέσκες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς, τους οποίους επέλεξε για την ηθική τους. Η ιστορία του έγινε ταινία από το Χόλιγουντ.
Η δόξα του μπαξέ
Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια ανθοί και χόρτα είναι τώρα στην εποχή τους. Μπαίνουν μαζί στην κατσαρόλα και φτιάχνουν “τουρλού” και “περιβολίσια”…
Κελλίνα, πώς έγινες vegan;
Η συνιδιοκτήτρια της vegan boulangerie Holy Llama μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητά της και μας αποκαλύπτει τις διευθύνσεις για τα στέκια της στην Αθήνα.
The Trinity Farm: Μια μέρα στο αγρόκτημα βιοδυναμικής καλλιέργειας
Η Αλεξάνδρα Τσιαντή, τρίτη γενιά μιας παλιάς αγροτικής οικογένειας, εγκατέλειψε την καριέρα της στην πρωτεύουσα για να επιστρέψει στη γη της, δημιουργώντας το πρώτο ελληνικό πιστοποιημένο αγρόκτημα βιοδυναμικής καλλιέργειας.
Συνταγές
Τα veggies του μπαξέ
Τα μποστανικά του Ιουνίου σιγομαγειρεύονται με υπομονή και αγάπη από τον Γκίκα Ξενάκη για να φέρουν στο τραπέζι μας τα πρώτα αρώματα του καλοκαιριού.
Κάππαρη γιαχνί με φρέσκια ντομάτα, πιπεριές & καυτερή πάπρικα, Βλίτα τσιγαριαστά με ντομάτα, πατάτες & φέτα, Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι, μυρωδικά & σάλτσα γιαουρτιού – άνηθου, Μπριάμ στην κατσαρόλα με φρέσκο βασιλικό & ξινoμυζήθρα, Φασολάκια στην κατσαρόλα με ξινόχοντρο & μαϊντανό
Υπέροχα μελωμένα