Οικονομία

Ο «Παπαγλυκούλης» του ΣΥΡΙΖΑ, το χαλινάρι του Μαξίμου, η INTRAKAT στην πληροφορική, τα μπλεξίματα στον Κυπριώτη και το καζίνο του Ρίου

Εκεί βρήκε την ευκαιρία βέβαια ο άλλος τηλεοπτικός γάτος της αγοράς, ο Βελόπουλος, να πεταχτεί «στην εικόνα» και να ζητήσει «ντιμπέι» και για τους πέντε υποψήφιους. Πάντως από χθες ο Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε ότι «ντιμπέι» τέλος… εκτός αν γίνει ειδικό για την κεντροαριστερά με θέμα ποιος είναι πιο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος ή ο Αλέξης που είναι και πιο βιρτουόζος στα Παπανδρεϊκά…

ΝΔ-Μάχη συσπείρωσης

-Τα της ΝΔ τα είπαμε από χθες, υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει και η αγωνία για τον νέο γύρο, υπό την έννοια ότι η μεγάλη νίκη και ο θρίαμβος απέχει ολίγον από την περιπέτεια με τον εκλογικό νόμο και την εικόνα που έβγαλαν οι πρώτες κάλπες. Βλέπετε, αρκεί να περάσουν τη μονάδα που τα χωρίζει από τη Βουλή τα δύο μικρά κόμματα, να γίνουν εφτά και η ΝΔ, ακόμα και με ποσοστό άνω του 38%, να πάρει μόλις 152 βουλευτές, αντί για 160.

Μητσοτάκης

-Ο Μητσοτάκης το διεμήνυσε ξεκάθαρα σε όλο το Μ.Μ. αλλά και στο εκλογικό του επιτελείο: «όποιος βουλευτής πάει για μπάνια αντί να δουλέψει για τη ΝΔ μπορεί να τα… συνεχίσει καθ’ όλη την τετραετία», φέρεται ειπών και να σας πω, το πιστεύω ότι το είπε ακράδαντα. Κατόπιν τούτου σε υπουργείο δεν βλέπω να μπαίνει… τεμπέλης βουλευτής.

ΣΥΡΙΖΑ

-Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, θαυμάζω αυτόν τον τόσο καλό και γλυκό άνθρωπο, τον Παπαδημούλη, που εκτός από την αγαθοεργία που έκανε να αγοράζει κάτι χαμόσπιτα (καμιά 40αριά) για να τα νοικιάζει σχεδόν τζάμπα σε μετανάστες, νοιάζεται για να ξεκουράσει και τον αρχηγό Αλέξη. Να του βάλει βοηθούς τον Χαρίτση και την Αχτσιόγλου. Φοβάμαι ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ για τις μικρές (και όχι μόνον) τράπεζες

-Το θέμα έχει επανέλθει, αλλά προφανώς και οι αποφάσεις θα ληφθούν από τη νέα Κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο. Ο λόγος για τον ΗΡΑΚΛΗ ΙΙΙ, το σύστημα υποβοήθησης των τιλοποιήσεων «κόκκινων» δανείων, το οποίο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να επανέλθει στο προσκήνιο για τις μικρότερες και τις συνεταιριστικές τράπεζες αλλά και για ορισμένες “ουρές” των συστημικών. Η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης του ελληνικού Σχεδίου Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων «ΗΡΑΚΛΗΣ». Στο πλαίσιο αυτό ένα αντίστοιχο σχήμα θα μπορούσε να “στεγάσει¨ τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια της αγοράς, καθώς μιλάμε πια για μικρά νούμερα. Βέβαια, πρέπει πρώτα όλα αυτά τα δάνεια να μαζευτούν σ’ ένα καλάθι, να «ζυγιστούν», να αξιολογηθούν από έναν Οίκο Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, να υπάρξουν συνεννοήσεις με Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες ώστε να διασφαλιστεί το «zero risk» ώστε κατόπιν να απελευθερωθούν οι ισολογισμοί από το βαρίδι των NPL.

Η INTRAKAT “χτυπά” (και) έργα πληροφορικής και ICT

-Eκτός των άλλων δραστηριοτήτων, η INTRAKAT μπαίνει δυνατά σε έργα πληροφορικής και ICT και για αυτό μεγαλώνει και ενισχύει τη σχετική διεύθυνση της εταιρείας. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα αναδείχθηκε ένας από τους 8 φορείς στους οποίους κατακυρώθηκε το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ύψους 235 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετέχει και στον διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση των αρχείων του Υπ. Δικαιοσύνης, ύψους 145 εκατ. ευρώ. Μάλιστα και στους δύο διαγωνισμούς είχε την καλύτερη βαθμολογία στην τεχνική αξιολόγηση. Φαίνεται ότι στην ΙNTRAKAT μπαίνουν γερά στο στόχαστρο τα έργα με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ΤΧΣ, το Χρηματιστήριο και οι νέοι σχεδιασμοί

Δημοφιλέστερα

To Top