Ελλάδα

Ο σκύλος «Ibrongko» ξετρύπωσε ένα κιλό κάνναβης στην Κω

Στο πλαίσιο της διερεύνησης στοιχείων που είχαν συλλέξει για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας μαζί με τον σκύλο ανιχνευτή «Ibrongko» έκαναν την Τετάρτη στοχευμένη έρευνα στο σπίτι και τον αποθηκευτικό χώρο ενός Έλληνα στην Κω.

Το εκπαιδευμένο τετράποδο βρήκε κρυμμένα επτά γυάλινα βάζα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 54 γραμμαρίων και άλλα δυο βάζα με κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή “σοκολάτας” βάρους 1,4 γραμμαρίου. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ο κάτοχός τους συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, όπου του ασκήθηκε η σχετική δίωξη και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Είχε χασισόδεντρα, κάνναβη και λαθραίο καπνό

Στην περιοχή της Ιστιαίας στην Εύβοια, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και της Ο.Π.Κ.Ε. ένας Έλληνας που υποβλήθηκε σε έλεγχο και στην κατοχή του κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού βάρους 20 γραμμαρίων. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όμως, βρέθηκαν δυο δενδρύλλια κάνναβης, δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τριών γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης βάρους 2,9 γραμμαρίων, 395 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, δυο τρίφτες και δυο μαχαίρια. Έτσι, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας όπου του ασκήθηκε δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα.

Δημοφιλέστερα

To Top