Ελλάδα

Σπείρα λήστευε και έκανε διαρρήξεις σε Κορινθία και Λακωνία

Με ευρείας κλίμακας επιχείρηση που εκτελέστηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου και τα τμήματα Λουτρακίου και Ευρώτα, μια εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ληστείες, διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και στην Σκάλα Λακωνίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 31 και 33 χρόνων, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι τρεις. Οι αστυνομικοί είχαν εξακριβώσει ότι, από τις 7 Απριλίου ως την περασμένη Τρίτη, οι δράστες είχαν διαπράξει τρεις ληστείες σε σπίτια, δυο σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων και μια στη Σκάλα Λακωνίας, καθώς και δυο διαρρήξεις και δυο απόπειρες διάρρηξης σε σπίτια και επιχειρήσεις στους Αγίους Θεοδώρους, το Λουτράκι και την Κόρινθο. Μεταξύ άλλων, είχαν αρπάξει ένα χρηματοκιβώτιο, μετρητά, χρυσαφικά και κινητά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν όταν δρούσαν και τρία οχήματα. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου που άσκησε σε βάρος τους και σε βάρος των τριών συνεργών τους δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρες.

Δημοφιλέστερα

To Top