Οικονομία

To κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας άνοιξε στην Τήνο – Δοκιμάζουμε πρώτοι το εντυπωσιακό μενού

Το περίφημο εστιατόριο της Μάγκυ Ταμπακάκη και του Francesco Granata το πρωτογνωρίσαμε στα νότια προάστια της Αττικής πριν από τέσσερα χρόνια. Με τη φήμη του στην πρωτεύουσα να αυξάνεται συνεχώς, το Napul’è έβαλε πλώρη για τις Κυκλάδες τη φετινή άνοιξη, ρίχνοντας άγκυρα στην Τήνο. Για σπίτι του στο Νησί του Αιόλου επέλεξε το κομψό ξενοδοχείο Aeolis Tinos Suites στο ορεινό χωριό Τριαντάρο.

«Η ομορφιά και ο πλούτος του νησιού σε πρώτες ύλες μας κέρδισε με την πρώτη επίσκεψη. Η γευστική κουλτούρα της Τήνου αγκαλιάζεται πολύ εύκολα με την ιταλική. Η αγάπη μας για το νησί σε συνδυασμό με την καλή σχέση που αναπτύξαμε με την οικογένεια Παράσχου και ιδιαίτερα με τον Νίκο Παράσχο που είναι υπεύθυνος του εστιατορίου, καθώς και η κοινή μας φιλοσοφία για την ποιότητα και την εμπειρία που πρέπει να προσφέρει ένα εστιατόριο ήταν παράγοντες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μας να ανοίξουμε το Napul’è Tinos», μου λέει η Μάγκυ.

To κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας άνοιξε στην Τήνο – Δοκιμάζουμε πρώτοι το εντυπωσιακό μενού

To κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας άνοιξε στην Τήνο – Δοκιμάζουμε πρώτοι το εντυπωσιακό μενού

Ο Francesco Granata

To κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας άνοιξε στην Τήνο – Δοκιμάζουμε πρώτοι το εντυπωσιακό μενού

Ο Νίκος Παράσχος

Κυριαρχία πέτρας και κυκλαδίτικων στοιχείων στην αρχιτεκτονική, elegant διακόσμηση με ρουστίκ χαρακτηριστικά και όμορφη πισίνα συνθέτουν ένα χαλαρό σκηνικό ενώ δέος προκαλεί η πανοραμική θέα στο τοπίο του νησιού, το Αιγαίο και τις δαντελωτές ακτές της Δήλου και της Μυκόνου. Το εστιατόριο είναι χτισμένο σε δύο επίπεδα, στο πρώτο θέση έχουν πάρει η φωτεινή σάλα και τα τραπέζια δίπλα από την πισίνα ενώ στο δεύτερο έπιασε πρόσφατα πόστο ο ξυλόφουρνος, συνοδευόμενος από λιγοστά σκαμπό μπροστά στο πάσο και τραπέζια στο ανοιχτό πάτιο.

«Ο ξυλόφουρνος είναι δημιουργία του Ernesto Agliarulo, ειδήμονα στην κατασκευή φούρνων. Εφερε από την Ιταλία όλα τα υλικά και τον έχτισε με βάση τις απαιτήσεις μου», μου λέει ο Francesco. Οσοι τον ξέρουν καλά, γνωρίζουν ότι η λίστα των απαιτήσεών του δεν ήταν μικρή. Η αγάπη του για την ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις της γενέτειράς του τον κάνουν να δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες. Ενάντια στους νόμους της φυσικής, έλξη ομώνυμων αποτελεί η ένωση «Μάγκυ-Francesco» αφού ο ένας είναι tale e quale με τον άλλο. Ετσι η Μάγκυ δεν αφιέρωσε λιγότερες ώρες στην προετοιμασία της κουζίνας. Μέρος του ανανεωμένου εξοπλισμού αποτελεί και ο μονόλιθος. Χαρίζει χρώμα στον εξωτερικό χώρο όπου έχει στηθεί και εξαίσιες καπνιστές γευστικές νότες σε ψητά κρέατα και ψάρια.

To κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας άνοιξε στην Τήνο – Δοκιμάζουμε πρώτοι το εντυπωσιακό μενού
H επική καρμπονάρα της Μάγκυ

Γεύσεις και υφές

Δημοφιλέστερα

To Top