Διεθνή

Εθνική αργία στη Λετονία μετά τη νίκη κατά των ΗΠΑ στο χόκεϊ επί πάγου

Με μια ευχάριστη έκπληξη ξύπνησαν τη Δευτέρα στη Λετονία, έπειτα από την απόφαση του Κοινοβουλίου να κηρύξει την ημέρα αργία.

Αφορμή για αυτή τη μεταμεσονύχτια απόφαση ήταν η επιτυχία της χώρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο χόκεϊ επί πάγου, όπου και σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της .

Η Λετονία, όπου το χόκεϊ είναι εξαιρετικά δημοφιλές, συνδιοργάνωσε το πρωτάθλημα ανδρών με τη Φινλανδία. Η νίκη της χώρας με 4-3 στην παράταση επί των ΗΠΑ τής χάρισε το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή και έγινε αφορμή για τρελούς πανηγυρισμούς.

Το αεροπλάνο που έφερνε την ομάδα από τη Φινλανδία πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από το κέντρο της Ρίγας τη Δευτέρα για να υποδεχτεί χιλιάδες οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχτούν την ομάδα.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, τα μέλη του Κοινοβουλίου, που φορούσαν τις ερυθρόλευκες φανέλες της εθνικής ομάδας, συνήλθαν σε 10λεπτη συνεδρίαση για να κηρύξουν ομόφωνα τη Δευτέρα αργία.

Εισηγήτρια, αναφέρει το Reuters, ήταν μια χαμογελαστή βουλευτής με το πρόσωπό της ζωγραφισμένο στα χρώματα της σημαίας της Λετονίας. Ένας άλλος γελούσε ενώ προσπαθούσε να διαβάσει τα ονόματα των απόντων βουλευτών, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Η ημέρα ξεκίνησε και προχώρησε χαλαρά. Οι ακροάσεις στα δικαστήρια ακυρώθηκαν και τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν, αν και οι εξετάσεις για τους μαθητές των λυκείων έγιναν κανονικά.

Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο, τον 28ο παγκόσμιο τίτλο ρεκόρ της ομάδας, κατέκτησε ο Κανάδας νικώντας τη Γερμανία με 5-2.

Δημοφιλέστερα

To Top