Διεθνή

Αυτές είναι οι 20 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο – Ανάμεσά τους μία ελληνική

Σε μία λίστα του CNN με τις 20 παραλίες γυμνιστών σε όλο τον κόσμο βρίσκεται και η παραλία «Κόκκινη Άμμος» στα Μάταλα της Κρήτης.

Αυτή η απομονωμένη ακτή στη νότια πλευρά της Κρήτης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις του γυμνισμού στην Ελλάδα.

Η Κόκκινη Παραλία (ή Κοκκίνη Άμμος) πήρε το όνομά της από την άμμο και τους βράχους της στο χρώμα της ώχρας. Για να φτάσει κανείς σε αυτή χρειάζεται να περπατήσει 20 λεπτά από τα Μάταλα ή να πάρει σκάφος από το λιμάνι του χωριού.

Η παραλία αυτή, που αποτέλεσε μία από τις πρώτες παραλίες των χίπηδων τη δεκαετία του 1960, φιλοξενεί ένα μικρό μπαρ που ονομάζεται «Γιάννης», το οποίο είναι γνωστό για τα μοχίτο του, σημειώνει το CNN.

Ποιες είναι, όμως, οι υπόλοιπες 19 παραλίες γυμνιστών που κέρδισαν μια θέση σε αυτή τη λίστα μοναδικών ακτών ανά τον κόσμο;

Ουρουγουάη: Playa Naturista Chihuahua

Σε απόσταση περίπου 30 λεπτών οδικώς από την Πούντα ντελ Έστε, η πιο γνωστή παραλία γυμνιστών της Ουρουγουάης έχει θέα στον κόλπο Portezuelo στην ακτή του Ατλαντικού.

Οι φωτογενείς αμμόλοφοι και οι θερμοκρασίες νερού που φτάνουν τους 25 βαθμούς Κελσίου και υψηλότερες -ακόμη και το χειμώνα- στο νότιο ημισφαίριο προσθέτουν στοιχεία στη γοητεία της παραλίας.

Μετά από δεκαετίες ως ανεπίσημη απόδραση γυμνιστών, η Chihuahua τελικά απέκτησε νόμιμο καθεστώς το 2000.

Λιθουανία: Nida Nude Beach

Η παγωμένη Βαλτική Θάλασσα μπορεί να μη φαίνεται το πιο προφανές μέρος για να κάνετε γυμνοί μπάνιο. Όμως αυτή η πανέμορφη παραλία στη μεγάλη, αμμώδη ακτή προσφέρει ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Ευρώπης για να… τα βγάλετε όλα.

Με τους καλυμμένους με αγριολούλουδα αμμόλοφους (από τους υψηλότερους στην Ευρώπη) και το παραλιακό δάσος, η παραλία αποτέλεσε το επίκεντρο μιας αποικίας καλλιτεχνών του 19ου αιώνα που προσέλκυσε πολλούς από τους κορυφαίους ζωγράφους, ποιητές και συγγραφείς της εποχής.

Νέα Ζηλανδία: Little Palm Beach, Waiheke


nea-zilandia

Αν και πρακτικά είναι νόμιμο να είστε γυμνοί σε οποιαδήποτε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, η οποία αγαπά την προσωπική ελευθερία, οι γυμνιστές της χώρας τείνουν να συγκεντρώνονται σε γνωστά σημεία χωρίς ρούχα, όπως το Little Palm Beach στο νησί Waiheke.

Δημοφιλέστερα

To Top