Οικονομία

ΥΠΕΝ: Στις 15 Ιουνίου ο διαγωνισμός για τις μπαταρίες που περιμένει όλη η αγορά των ΑΠΕ

Το τελευταίο… κατοστάρι πριν την επόμενη εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου κάνει ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παντελής Κάπρος, προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες στον ενεργειακό τομέα.

Αύριο Τετάρτη 31 Μαΐου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) κ. Θανάση Δαγούμα και τους κλαδικούς Αντιπροέδρους Ενέργειας Δημήτρη Φούρλαρη, Υδάτων Δημήτρη Ψυχογιό για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα Υπεραρχή, η οποία θεσμοθετήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με τους διαχειριστές του δικτύου ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια τροφοδοσίας της αγοράς ενόψει καλοκαιριού. Χθες το πρωί, ο υπηρεσιακός υπουργός είχε συνάντηση με τον κ. Φούρλαρη προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για τον διαγωνισμό που αφορά τα συστήματα αποθήκευσης. Όπως συμφωνήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για αυτόνομες μπαταρίες (standalone), θα προκηρυχθεί από τη ΡΑΑΕΥ στις 15 Ιουνίου και θα τρέξει με εξπρές διαδικασίες για να επιτευχθούν τα ορόσημα που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης και να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθούν πόροι.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα σε 21 μέρες οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές και τις εγγυητικές τους ώστε ο διαγωνισμός να περάσει πλέον στην σκυτάλη της νέας κυβέρνησης με στόχο να έχει κλείσει πριν το 15Αύγουστο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top