Αθλητισμός

Σεβίλλη – Ρόμα: Θα συνεχιστεί το σερί της Βασίλισσας του Europa ή του «Master» των τελικών;

Ποδοσφαιρική ιστορία θα γραφτεί απόψε (31/5, 22:00 – Cosmote Sport 1) στην «Πούσκας Αρένα». Στον 52ο τελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA και 14ο επί «εποχής» Europa League η πολυνίκης του θεσμού Σεβίλλη θα κληθεί να διευρύνει το σερί της κόντρα στη Ρόμα του… άχαστου σε τελικούς, Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι Ανδαλουσιανοί έχουν μετατρέψει το τουρνουά σε… Sevilla League, έχοντας έξι κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς και μάλιστα νίκησαν αντιπάλους όπως η Λίβερπουλ και η Ίντερ. Η Σεβίλλη έχει την πρόκληση να συνεχίσει την κυριαρχία της κόντρα στον… καθηγητή των ευρωπαϊκών τελικών. Ο Special One έχει πέντε τίτλους, δυο Champions League, ένα Κύπελλο UEFA, ένα Europa League και ένα Conference League, έχοντας 5/5 τελικούς. Το μόνο βέβαιο λοιπόν είναι πως κάποιο εκ των δύο φοβερών σερί θα σπάσει.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-csppnr8dbzqx)

Η Σεβίλλη για να φτάσει στο μεγάλο ραντεβού της Βουδαπέστης έκανε δυο υπερβάσεις. Οι Σεβιγιάνοι ξεπέρασαν τα «εμπόδια» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ και της Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Από την πλευρά της η κάτοχος του πρώτου Conference League απέκλεισε με δυσκολία την Φέγενορντ στο «Ολίμπικο» στην παράταση και στο… γκολ «λύγισε» την Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο.

«Αμυντικά είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Επίσης, δεν χρειάζονται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Δεν τους ενδιαφέρει να φτάνουν συχνά στην αντίπαλη περιοχή. Αισθάνονται άνετα κοντά στην δική τους. Είναι μία δύσκολη ομάδα που δύσκολα χάνει την ψυχραιμία της και παίζει πολύ ήρεμα. Πρέπει κι εμείς να παίξουμε ήρεμα», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Ακούνια, όπως και τους Κορόνα και Γκέιγ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cspqko0thj4h)

«Λέω ότι η ιστορία δεν παίζει ρόλο, ο συνάδελφός μου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πιστεύει ότι είναι διαφορετικό. Τον σέβομαι πολύ, πιστεύει ότι η Σεβίλλη είναι φαβορί για την ιστορία. Αυτή είναι η γνώμη του και τη σέβομαι. Έχουν ιστορία και εμπειρία που δεν έχουμε, γι’ αυτούς το να παίζουν στον τελικό του Europa League είναι σχεδόν φυσιολογικό, για εμάς είναι εξαιρετικό», είπε από την πλευρά του ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Special One μπορεί να υπολογίζει για 20-30 λεπτά τον Πάουλο Ντιμπάλα, ενώ έτοιμοι για βασικοί αναμένεται να είναι οι Μάτιτς, Πελεγκρίνι και Πατρίσιο, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από ενοχλήσεις.

Πιθανή ενδεκάδα της Σεβίλλης (4-2-3-1): Μπόνο – Νάβας, Μπαντέ, Γκούντελι, Τέλες – Φερνάντο, Ράκιτιτς – Οκάμπος, Τόρες, Χιλ – Εν Νεσίρι

Πιθανή ενδεκάδα της Ρόμα (3-4-2-1): Πατρίσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ – Τσέλικ, Κριστάντε, Μάτιτς, Σπινατσόλα – Πελεγκρίνι, Ελ Σαράουι – Έιμπραχαμ

Οι αριθμοί του τελικού του Europa League

-Η Σεβίλλη έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA/Europa League για έβδομη φορά, δύο περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Έχει κερδίσει το τρόπαιο σε όλες τις συμμετοχές της σε τελικό (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020).

Δημοφιλέστερα

To Top