Διεθνή

Όταν πίσω από τα UFO «κρύβονται»… φούρνοι μικροκυμάτων και ο Μπαρτ Σίμσον – Πώς εξηγεί η NASA τα «ανώμαλα φαινόμενα»

Όπως και αν τις ονομάσει κανένας με την ορολογία του συρμού -«άγνωστα αντικείμενα» ή «ανώμαλα φαινόμενα»- οι μυστηριώδεις θεάσεις ιπτάμενων αντικειμένων στους ουρανούς πάντα θα γοητεύουν το κοινό.

Αν όμως περίμενε κανένας αποκαλύψεις για εξωγήινους από τη δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής της NASA την Τετάρτη, μάλλον δεν θα τις βρήκε.

Το σώμα των 16 επιστημόνων που μίλησε για την μεγάλη έρευνά τους για τα άγνωστα φαινόμενα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούν καλύτερα δεδομένα, για το bullying που δέχονται από την κοινή γνώμη και για τις «βαρετές εξηγήσεις» που έχουν πολλές από τις θεάσεις. Και πάλι όμως ένα μικρό ποσοστό από τα εκατοντάδες περιστατικά μένει ανεξήγητο.


Watch Live: NASA holds first public meeting on UFO study | CBS News

Ο επικεφαλής του γραφείου έρευνας της NASA, Σον Κερκπάτρικ, είπε στη συνεδρίαση ότι η πλειονότητα των αναφορών που εξέτασε η ειδική ομάδα έχει «βαρετές εξηγήσεις» παρά το ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις παραμένουν στην πράξη ανεξιχνίαστες λόγω της έλλειψης δεδομένων.

Ποιες είναι αυτές; Ερευνητές στην Αυστραλία προσπαθούσαν να βρουν άκρη με ένα παλμό ακτινοβολίας από το Διάστημα μέχρι να αντιληφθούν ότι οφειλόταν σε έναν… φούρνο μικροκυμάτων. Η εξήγηση δόθηκε ήλθε όταν παρατήρησαν ότι τα περίεργα σήματα καταγράφονταν την ώρα του φαγητού, οπότε οι αισθητήρες έπιαναν τη λειτουργία του φούρνου που ζέστενε το κολατσιό των επιστημόνων.

Παρέμβαση στο πάνελ της επιτροπής έκανε και ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι, που έχει περάσει μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και πάνω από 15.000 ώρες πτήσης. Παρέθεσε και αυτός ένα περιστατικό που είχε διασκεδαστική εξήγηση. Σε πτήση στην παραλία της Βιρτζίνια ένας από τους συναδέλφους του «ήταν πεπεισμένος πως πετούσαμε δίπλα σε ένα UFO. Γυρίσαμε πίσω, το είδαμε και τελικά ήταν ένα μπαλόνι… με τον Μπαρτ Σίμπσον».

Σε άλλη περίπτωση, πολεμικό αεροσκάφος είχε εντοπίσει μια σειρά από περίεργες τελείες να κινούνται στον ουρανό. Τελικά ήταν ένα εμπορικό αεροσκάφος που κατευθυνόταν σε μεγάλο αεροδρόμιο για να προσγειωθεί.

Καλύτερα δεδομένα για καλύτερες απαντήσεις

Χρειάζονται περισσότερα και καλύτερα δεδομένα, είπαν οι ειδικοί, αλλά ακόμη και τότε θα υπάρχουν ερωτήματα που δεν είναι εύκολο να απαντηθούν,  ήταν το συμπέρασμα από την παρέμβαση των επιστημόνων της NASA στην πρώτη και μοναδική δημόσια συνεδρίαση της ομάδας τους που συγκροτήθηκε πέρυσι.

Η έρευνα έχει λάβει συνολικά περίπου 800 αναφορές και προστίθενται περίπου 100 τον μήνα, αλλά από αυτές μόνο το 2% με 5% των περιπτώσεων είναι «ανώμαλες»

Το ενδιαφέρον για αυτά τα «ανώμαλα φαινόμενα» έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και έχει ξεφύγει από τη μυστικοπάθεια του παρελθόντος, αλλά και πέρα από την εικόνα του «ιπτάμενου δίσκου με τους εξωγήινους». 

Δημοφιλέστερα

To Top