Περιβάλλον

Λέρος: Η «Καζέρμα των βοτάνων» απειλείται από την παράνομη και ανεξέλεγκτη βοσκή

Η Καζέρμα των βοτάνων είναι ένα επισκέψιμο αγρόκτημα που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΠΕ του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Κουλούκι της Λέρου και σε απόσταση μόλις 600 μέτρα από το Λιμάνι Λακκίου.

Ο ΚοιΣΠΕ, είναι Μονάδα Ψυχικής Υγείας και αποσκοπεί στην επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Στις εν λόγω δραστηριότητες απασχολούνται πάνω από 150 άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Η Καζέρμα των βοτάνων δημιουργήθηκε αρχικά για να καλύψει τις ανάγκες για εργασία των κοινωνικά αποκλεισμένων ασθενών αλλά και για να αναδείξει τον τοπικό ανεκμετάλλευτο θησαυρό της χλωρίδας του νησιού με την καλλιέργεια, συγκομιδή και ξήρανση σπάνιων θεραπευτικών βοτάνων.


Caserma των βοτάνων

Το πρόβλημα όμως που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αγροκτήματος είναι πως η περιοχή βρίσκεται στο έλεος της ανεξέλεγκτης και παράνομης βοσκής.

Όπως λένε οι φορείς και οι θεσμοί λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου αδυνατούν να κλείσουν τις πόρτες του αγροκτήματος με αποτέλεσμα ζώα να μπαίνουν μέσα και να καταστρέφουν τις καλλιέργειες των βοτάνων.

Αναλυτική η ανάρτηση του της «Καζέρμα των βοτάνων» στο Facebook

Η ανοχή είναι συνενοχή.

Και για να μην είμαστε άδικοι, οι άνδρες του ΑΤ Λέρου με επικεφαλής το διοικητή τους,…

Posted by Caserma of herbs on Wednesday, May 31, 2023

Δημοφιλέστερα

To Top