Αθλητισμός

Αντόνιο Κορδόν: Ποιος είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής και τι θα κάνει στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όσο σημαντικοί είναι οι ρόλοι του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, άλλο τόσο είναι και τα πόστα του τεχνικού διευθυντή ή του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος και των σκάουτερ-αναλυτών που έχει κάθε σύλλογος. Οι διευθυντές είναι αυτοί που επιλέγουν τα «εργαλεία» (προπονητές – ποδοσφαιριστές) για να γίνει η δουλειά μέσα στο γήπεδο και συνήθως μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά τις επιτυχίες.


5904581

«Δεν καταλάβαινα ποτέ και δεν το καταλαβαίνω ούτε τώρα τι σημαίνει διευθυντής ποδοσφαίρου. Είναι κάποιος που στέκεται στον δρόμο και κατευθύνει δεξιά κι αριστερά τους παίκτες;» δήλωνε με περίσσιο σαρκασμό ο Αρσέν Βενγκέρ στις αρχές του 2017. Ο Αλσατός τεχνικός λίγο προτού βγει στη σύνταξη αποχαιρετώντας την Αρσεναλ έδειξε να μην μπορεί να συμβαδίσει με τα νέα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων.


5904580

Ωστόσο, εκείνη την περίοδο που έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση η πρώην ομάδα του, η Μονακό, έτριβε τα χέρια της από ικανοποίηση γιατί μετά τον Λουίς Κάμπος, τον Πορτογάλο πρώην σκάουτερ της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε εμπιστευτεί το καλοκαίρι του 2016 τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου σε έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό Ισπανό, ο οποίος ανέβασε τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Γιατί ο Αντόνιο Κορδόν μπορεί να μην έκανε τον τροχονόμο στο προπονητικό κέντρο της Μονακό, όπως περιπαικτικά πίστευε ο Βενγκέρ, αλλά οργάνωσε ακόμη καλύτερα την ποδοσφαιρική πυραμίδα των Μονεγάσκων, οι οποίοι πανηγύρισαν τον τίτλο στην πρώτη του σεζόν και προχώρησαν σε πωλήσεις-ρεκόρ προμηθεύοντας τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τα εξαιρετικά «προϊόντα» τους.

Και ο άγνωστος στους πολλούς, αλλά διάσημος στην ποδοσφαιρική κοινωνία Αντόνιο Κορδόν είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αναλαμβάνοντας την πρόκληση της… ανακατασκευής της ερυθρόλευκης ποδοσφαιρικής μηχανής.

Το στοίχημα

Η Μπανταχόθ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη νοτιοδυτική Ισπανία, στα σύνορα με την Πορτογαλία, δεν ήταν ποτέ διάσημη για την αθλητική της παράδοση.

Σε αυτή την άγονη και χωρίς ιδιαίτερη βιομηχανική παραγωγή περιοχή οι περισσότερες προσπάθειες για να προκύψει μια καλή επαγγελματική ομάδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ απέτυχαν παταγωδώς.

Ωστόσο, στην πόλη των 150.000 ψυχών γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος ξεκινώντας από πολύ χαμηλά έφτασε χωρίς τυμπανοκρουσίες να ανήκει στην ελίτ της συγκεκριμένης κατηγορίας των ποδοσφαιρικών στελεχών και είναι ο νέος αθλητιικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Δημοφιλέστερα

To Top