Ελλάδα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος – Αρναούτογλου: Καλοκαιρινός ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Περιορίζεται η αστάθεια που επικράτησε σε όλη τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες καθώς ο καιρός βελτιώνεται και γίνεται «σύμμαχος» των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα 30άρια από αύριο Παρασκευή. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα (5/6) η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής στην βόρεια Ελλάδα, ενώ στα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα θα επικρατήσει συννεφιά, διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες.

Το μεσημέρι και μέχρι αργά το απόγευμα οι συνθήκες θα παραμείνουν πολύ καλές στα βόρεια. Υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα πολύ ορεινά τμήματα. Η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί και στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, από τη νοτιοανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και προς τα νοτιοανατολικά ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος, με παροδικές βροχές. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα επικρατήσουν μπόρες και καταιγίδες, που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να ενταθούν.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά από την αρχή της ημέρας. Εντονότερη συννεφιά με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα στα ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct1eggzxp5rd)

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο θα ξεκινήσει με λιακάδα στις περισσότερες περιοχές, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και το απόγευμα. Πιθανότητα για παροδικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της βορειοδυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Την Κυριακή αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια από νωρίς. Μετά το μεσημέρι και προς το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποια παροδική βροχή. Πολύ καλές συνθήκες ια επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Καλός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στις περισσότερες περιοχές. Σύννεφα από τα δυτικά αναμένονται το μεσημέρι, ίσως με τοπικές μπόρες στη βόρεια ορεινή Ελλάδα.

Αναλυτικά ο καιρός την Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην Αττική, τη νότια Εύβοια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Δημοφιλέστερα

To Top