Οικονομία

Η μέθοδος που κάνει μια γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη αξέχαστη

Χτισμένο στα γραφικά ασβεστωμένα μονοπάτια στο Ημεροβίγλι, το Grace Hotel διαθέτει την πιο εντυπωσιακή θέα στον επιβλητικό βράχο του Σκάρου. Κι αν υπάρχει ένας Eλληνας chef, βραβευμένος με αστέρι Michelin, που αγαπά τη θάλασσα και τον πλούτο της, αυτός είναι ο Λευτέρης Λαζάρου. Με μια ομάδα ικανών και έμπειρων συνεργατών στο πλάι του, την οποία διευθύνει ο chef Ηλίας Τσικρίκης, υπόσχεται μέσα από το πλούσιο μενού του σπάνιες “συναντήσεις” απρόσμενων γεύσεων που συνδυάζονται αρμονικά σε πιάτα που υπηρετούν κλασικές συνταγές με αντισυμβατικό τρόπο.

Η μέθοδος που κάνει μια γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη αξέχαστη
Η μέθοδος που κάνει μια γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη αξέχαστη

Στο μενού του 2023 το γευστικό ταξίδι ξεκινά με μία ποικιλία amuse bouche –ανάμεσά τους ένα τραγανό παντζάρι με ταραμά– συνεχίζεται με σούπα και ψάρια μαγειρεμένα με τρόπους που παντρεύουν την ελληνική κουζίνα με τις μοντέρνες τεχνικές (ψητή σουπιά με λαχανικά και κουκουνάρι, φιλέτο χριστόψαρο με άγριες αγκινάρες Τήνου, τραγανή τσίπουρα, μπαρμπούνι σωτέ), μία κοτολέτα αρνιού γεμιστή με αρωματικά φυτά, μανιτάρια και ελιές για την παραδοσιακή ελληνική κορύφωση και φινίρισμα με γλυκό σοκολάτα.

Η μέθοδος που κάνει μια γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη αξέχαστη
Η μέθοδος που κάνει μια γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη αξέχαστη

Από το μενού του, ο Λευτέρης Λαζάρου αδυνατεί να ξεχωρίσει ένα πιάτο. Επιθυμία του είναι το γεύμα να γίνεται αντικείμενο συζήτησης για τους συνδαιτυμόνες. «Όλα τα πιάτα είναι παιδιά μου, δεν τα ξεχωρίζω. Στόχος μου είναι να κοντράρονται οι επισκέπτες που τρώνε στο Varoulko Santorini για το ποιο είναι το καλύτερο πιάτο. Θέλω το μενού μου να είναι ένα κομμάτι της συζήτησης στο τραπέζι. Κάπως έτσι μένει το φαγητό στο μυαλό ακόμη περισσότερο. Μετά από 37 χρόνια Βαρούλκο μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν ακόμη επισκέπτες που θυμούνται τα πιάτα μου. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου: να υπάρχουν πέντε ή έξι στάδια στο μενού και τέτοιες ποσότητες ώστε να μην κουράζεται ο επισκέπτης, να θυμάται τι έφαγε».

Η μέθοδος που κάνει μια γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη αξέχαστη

Η μνήμη της γεύσης είναι αυτή που οδηγεί τον επισκέπτη να επιστρέφει στα εστιατόρια του. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «ποτέ δεν βγαίνουν από το μενού στο Bαρούλκο τα επιτυχημένα πιάτα όπως η πεσκανδρίτσα ή το καλαμάρι με πέστο» πιάτα που έχουν χαρακτηρίσει την πορεία του. «Στόχος μου είναι το φαγητό στο Varoulko Santorini να σημαδέψει τον επισκέπτη. Σημασία έχει τα πιάτα να διαθέτουν χαρακτήρα, να κάνουν αυτόν που τα τρώει να σκέφτεται μία παρθενογένεση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί επισκέπτες του Grace αναζητούν στη συνέχεια το Βαρούλκο στον Πειραιά».

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR

Δημοφιλέστερα

To Top